Folket på Grue Finnskog bruker nærbutikken sin som aldri før. Åke Kolstad overtok som butikksjef i juli i fjor, har flyttet til Svullrya, og gjør alt for at butikken skal vokse.

- Vi har pusset opp butikken i to omganger, og nå fremstår butikken som veldig moderne og oversiktlig innvendig. Disse oppussingene ble gjort i desember og mars, og vi så fort på tallene at dette var noe folk satte pris på, sier Kolstad.

Er tilgjengelig

Å øke åpningstidene har også gitt en positiv effekt. Nå har butikken åpent fra klokka 08.00 til 19.00 på hverdager, og fra klokka 09.00 til 18.00 på lørdager. I juli måned har Kolstad planer om å utvide ytterligere.

- Alle hverdager i juli skal vi ha åpent til klokka 22.00. Mange turister bruker oss, og derfor er det viktig at vi er tilgjengelige, sier Kolstad.

Da Kolstad overtok som butikksjef og fikk gjennomført opprusting av butikken hadde han ambisjoner om å øke omsetningen med 10 prosent. Det synes sjefene i Joker sentralt var alt for mye, og mente at fire prosents vekst ville være bra. Nå har butikken økt med utrolige 32 prosent så langt i år sammenlignet med i fjor.

Flere handler på Svullrya

- Antallet kunder har også økt med 20 prosent, og vi ser veldig lyst på fremtiden nå. Dette er fortsatt et andelslag, og vi har ingen eiere som krever noe utbytte. Derfor brukes alt overskudd på å investere videre i butikken her på Grue Finnskog, sier Kolstad.

Så langt i år har butikken økt omsetningen med én million kroner. Målet er en vekst på tre millioner kroner ved utgangen av året, og det tror Kolstad skal gå fint.

- I løpet av sommeren planlegger vi også litt aktivitet. Det blir mye aktivitet her under Finnskogdagene i juli, og i det hele tatt er det en veldig positivt trend nå, sier Kolstad.