• FORNØYD: Spillende trener Bjørnar Melsaas er storfornøyd med sesongen, og særlig publikumsmessig.

Når Grinders 5. divisjonslag spiller siste seriekamp i år er det med Grinder Grendelag som en viktig bidragsyter. De sørger for å skape litt ekstra liv under og etter kampen lørdag.

- Vi åpner dørene samtidig som kampen starter, og holder det gående til klokka 01.00 i natt. Det kommer en trubadur som går på scena cirka klokka 21.00, også har vi pub og kiosksalg, sier Lena Ørbog, i Grinder Grendelag.

De har et veldig bra samarbeid med fotballen, og bruker samfunnssalen ofte. Til blant annet moteoppvsininger og andre aktiviteter.

- Vi har prøvd å ha forskjellige aktiviteter for folk i alle aldre. Det for at vi vil ha liv i grenda vår. Det bestemte vi oss for da skolen ble lagt ned, sier Ørbog.

Glad for samarbeidet

Alt ligger til rette for en flott helaften på Grinder. Spillende trener Bjørnar Melsaas er glad for at grendelaget vil bidra til å skape en så flott ramme rundt kampen.

- Vi har et banemannskap som har gjort en kjempejobb, og vi har en veldig fin gressmatte. Det blir veldig bra nå under den siste seriekampen i år, sier Melsaas.

Grinder startet opp igjen i 5. divisjon i år etter mange år i brakk. Melsaas mener det var et behov.

- For Grue sin del er det mange unge fotballgutter som har lagt opp for tidlig, og dem har ikke fått noe tilbud som har passet deres ambisjon treningsmessig. Her kan folk trene sju dager i uka om dem vil, eller dem kan spille bare kamper. I dag har vi 41 spilleklare gutter, sier Melsaas.

Spillerne er fra 18 til 48 år. Eldstemann, Idar Gundersen, har spilt de fleste kampene.

Resultatmessig som ventet

- Vi er veldig fornøyd med sesongen, og har vært veldig bortskjemt med tilskuerantall. Grinder-borgeren er veldig flink til å møte opp. Resultatmessig ligger vi der vi hadde regnet med, sier Melsaas.

Han tror de kunne hentet flere poeng ved kun å bruke de beste spillerne, men fokuset hos Grinder ligger på å bruke alle spillerne.

Grinder har ingen planer om å gi seg nå. Nest år er allerede under planlegging.

- Økonomisk skal dette gå av seg selv neste år, og en del skiltannonsører er på plass. Vi håper også at de fleste spillerne fra i år blir med neste år, og vi har flere andre som er interessert i å bli med, sier Melsaas.