• BUTIKKEN VIKTIG: Jan Bjørnstad jobber mye i silobutikken, og den er viktig for driften selv om inntekten er beskjeden fra butikken isolert.

De 13 ansatte ved Fiskå Mølle Flisa har all grunn til å juble. Millionoverskudd nok en gang sikrer arbeids- plassene deres, og gir for første gang på mange år utbytte til blant annet lokale bønder.

- Største eier er Fiskå Mølle AS, men også 400 øvrige aksjonærer nyter godt av det gode driftsresultatet. Disse er i første omgang lokale bønder som bruker oss, sier Kjetil Aandstad.

Han er daglig leder ved Fiskå Mølle Flisa, og er stolt over å kunne presentere et overskudd på 4,9 millioner kroner det året kyllingproduksjonen i Norge gikk på en real smell.

- Salget av kyllingfór gikk vesentlig ned i fjor, men er på full fart oppover igjen nå. Det som gjør at vi kan presentere tidenes resultat er i første omgang en fantastisk kornsesong.  Vi må tilbake til 2008 for å finne en like bra kornhøst, sier Aandstad.

Det ble levert 24.000 tonn med korn i 2015, og det er omlag 4.000 tonn mer enn et gjennomsnittsår. At Fiskå Mølle Flisa la ned Kongsvinger Maskinsenter i fjor styrket også resultatet.

La ned i Kongsvinger

- AK maskin sa opp avtalen med oss, og det gjorde at vi ikke hadde noe produkt å selge. Derfor valgte vi å legge ned. Det var fem personer som mistet jobben i Kongsvinger som følge av dette. Salget av bygget ga oss 

750.000 kroner som påvirker fjorårsresultatet sier Aandstad.

Selv om Fiskå Mølle Flisa har levert 8,7 millioner kroner i overskudd siste to år, er ikke Aandstad overbevist om at det vil fortsette slik i årevis.

- Vi har stor omsetning, og marginene i det store bildet er små. Derfor er vi opptatt av å holde kostnadene nede, og det skal lite til før tallene svinger, sier han.

Silobutikken viktig

Siloen driver også en liten butikk med forskjellige varer knyttet til landbruk og hage. Den bidrar ikke voldsomt til resultatet, men Aandstad sier likevel den er viktig.

- Mange setter pris på å kjøpe arbeidsklær, verktøy og liknende hos oss. Mange villaeiere kommer også for å handle, og butikken er viktig for oss totalt sett, sier han.