I helgen var det duket for årets 2. NM-runde i rallycross på Gardermoen raceway. Spenningen var stor for Grue-karen Herbjørn Haug, som hadde en helsvart NM åpning for bare noen uker siden. Etter mange timer i verkstedet de siste ukene så det imidlertid lovende ut, og Haug var ved godt mot når turen gikk til Gardermoen. 

Bestetid på trening

Haug klinket til med bestetid allerede på treningen og hadde en god følelse foran første omgang, og godfølelsen skulle bare fortsette. Selv om starten ikke satt helt som den skulle, så fungerte bilen godt på banen og Haug kunne kjøre inn til heatseier og bestetid også i førsteomgang. 

– Dette gjorde fantastisk godt. Etter en så trøblete åpning som vi fikk på Grenland er det fort å miste troen på at resultatene skal komme, men dette viser at vi er der vi skal være, sier Haug.

Etter de fire innledende omgangene sto Haug med en bestetid og to tredjetider som tellende resultat og ledet med det klasse 4 før finalene. 

Ble påkjørt i finalen

I finalen hadde Haug en god start og var langt fremme i feltet, men farten ble for stor inn i første sving og han driftet litt ut. I det samme kommer en konkurrent og kjører rett inn i Haugs bakhjul. Dette resulterer i at Haug punkterer og dessverre måtte bryte finalen. 

Haug protesterer etter finalen på påkjøringen, og konkurrenten ble utelukket fra finalen for dette. Dessverre ilegger også juryen Haug utelukkelse fra finalen, da han skal ha kjørt på en annen konkurrent etter at han selv ble påkjørt. 

– Jeg har etter finalen sett på episoden på film flere ganger, og klarer ikke se at dette er noen påkjørsel. Jeg kjører borti konkurrenten i det jeg er på vei tilbake i sporet igjen etter å ha blitt presset ut. Konkurrenten forandrer ikke engang retning, og det blir ingen skader på verken min eller hans bil. Jeg kan overhode ikke forstå denne juryavgjørelsen, men da vi ikke har noe særlig å vinne på å ta saken videre velger vi å legge dette bak oss, og satser videre mot neste NM-runde, kommenterer en noe skuffet Haug etter finalen. 

Oppvisning under Sankthans

Før neste NM-runde skal det imidlertid kjøres oppvisning under Sankthans-feiringen på Kirkenær 25. juni. Deretter går turen til Trøndelag for Haug og teamet for å kjøre Gauldal raceweekend 23. og 24. juli. 

– Dette er et veldig spennende løp som arrangeres av noen virkelige ildsjeler i dette gamet, så dette må vi støtte opp om. Under Gauldal raceweekend skal både biler, sykler og rulleski få testet seg i traseen. Dette tror jeg blir en publikumssuksess og jeg håper mange setter av helgen og tar turen ut for å heie frem alle deltakerne, sier Haug.