RallyX Nordic kjøres på Finnskogen 27. og 28. juli, og i helga ladet Ben-Philip Gundersen opp med solid kjøring under RallyX Nordic i iga.

- Rallycross-VM har vært på denne banen i Riga i flere år nå, men det er første gangen Rallycross Nordic er på denne banen. Dermed ble det satt opp en testdag torsdag før løpet. Jeg kjørte sist gang på denne banen i 2016, men det var med touringcar bilen. Så det var fint å få en dag på banen med litesbilen før løpet ettersom det er lenge siden vi var her sist og litesbilen er en helt annen bil å kjøre, sier Gundersen.

Hjemmefører med fordel

På testdagen fungerte det ganske bra, men hjemmeføreren Vasiliy Gryazin hadde mange runder på banen fra før og hadde et tempo ingen var i nærheten av.

- Vi prøvde mange forskjellige oppsett på bilen, og fant noe som fungerte bra etter hvert. Og etter nøye analysering av kjøringen til Gryazin begynte tidene å nærme seg hans, sier Gundersen.

I Q1 på lørdag fikk han en 2.-tid. Men fra warm-up på søndag var Gundersen raskest hele dagen. Det var et par harde hopp på banen som ikke var bra for bilen.

- Så vi slet litt med servostyringen og et par småting til, så selv om vi var raskest kunne småting gjøre at vi fort kunne vært ute av ledelse. Men mekanikerne gikk over bilen etter hvert heat og holdt den i topp stand. Og spotteren min sørget for å gi meg gode beskjeder på banen sånn at jeg kunne kjøre kontrollert å unngå feil, sier Gundersen.

I finalen kjørte han i ledelse fra start til mål, og gikk av med seieren. Nå leder Ben-Philip Gundersen Motorsport sammenlagt med 14 poeng ned til andreplassen.

- Det var også en supportergjeng hjemmefra som var med å heiet oss frem i Riga, det er alltid en god følelse å ha en heiagjeng i ryggen da man stiller til start, så en stor takk til de som var der med oss, smiler Gundersen.

Løp hjemme til helga

Lørdag og søndag er det duket for RallyX Nordic på Finnskogbanen. Gjengen i KNA Solør Motorsport jobber nå natt og dag for å forberede Finnskogbanen til det største løpet her noensinne.

- Det er mange som har lagt ned veldig mye jobb i forkant av dette løpet, så vi håper publikum stiller opp for å se den innsatsen som har blitt lagt ned og for å få med seg den nordiske rallycrosseliten i action. Bilene som kommer er av samme type som de som kjøres i VM, og mange av sjåførene er kjente profiler innen rallycross. Så det er ingen tvil om at det kommer å til bli høy fart og mye action den helga, sier Gundersen.