Det rigges til stor fest på Gruetunet. Eirik Lingaas Marthinsen og Elin Lilja Hansen forteller at alt er i rute til portene åpnes for publikum fredag klokka 21.00. Folksomt blir det garantert når Spelloppmaker, Rotlaus og Stayzman & Lazz skal sørge for musikken ut i de sene nattetimer.

- Værmeldinga ser veldig bra ut nå. Det kunne ha vært snø, men det blir bart og oppholdsvær. Naturlig nok blir det ikke veldig varmt, så folk må kle seg godt, sier Hansen.

De som vil sikre seg litt ekstra i klesvegen kan henge fra seg i garderoben som blir betjent. Danseområdet blir oppvarmet, og de to tror ikke temperaturen blir noe problem fredag kveld.

100 billetter på én time

Egentlig skulle ikke høstfesten ha forhåndssalg av billetter, men spørsmålene tikket inn. Derfor bestemte de seg ganske nylig å åpne opp for forhåndssalg. Responsen var formidabel.

- Den første timen solgte vi over hundre billetter, og fortsatt tikker det inn bestillinger. De som kjøper billetter på forhånd slipper unna litt kø i inngangen, så det kan være smart, sier Marthinsen.

Billetter selges til folk langt utenfra Solør. Det er liten tvil om at artistrekken fenger.

- Vi vet det kommer folk fra Oslo, Trondheim og Bodø. Det er nok plass til et par tusen her, og vi er veldig spente på hvor mange som kommer, sier Hansen.

For at arrangementet skal gå rundt økonomisk er det behov for rundt 500 besøkende. Det er de to ganske trygge på at det blir nå.

- Interessen på Facebook har vært over all forventning. Det har gått helt i hundre siden vi la ut arrangementet, sier Marthinsen.