​Årets Europamesterskap i vektløfting avholdes i byen Batumi ved Svartehavet i Georgia og Norge sender i år hele 6 damer og en herreløfter. Aldri før har så mange norske jenter kvalifisert seg til et senior EM. Mesterskapet inngår også i den pågående OL-kvalifiseringen og er kategorisert som et «Gold-Level» stevne.

- EM uttaket ble gjort tirsdag, og jeg er en av seks jenter som er kvalifisert. I fjor fikk jeg 5.plass og ønsker selvfølgelig å følge opp det i år. Konkurransen er mye tøffere i år, når det ikke er så mange land som er utestengt pga doping. Foreløpig er jeg ranket som nr.12, men alt kan skje på store mesterskap, så jeg gleder meg! sier Sol Anette Waaler. 

Ny personlig rekord

Sol Anette Waaler konkurrerer i 59 kilo klassen. Hun sattte ny personlig rekord i konkurranse i helga med 107 kilo i støt!

- Jeg har i år også løftet i tysk Bundesliga, som gir meg god erfaring i forhold til store stevner. Det siste året har selvfølgelig hatt opp- og nedturer, men jevnt og trutt har jeg blitt litt og litt bedre. Det utgjør mye i løpet av et år! Jeg gleder meg veldig til å løfte på mesterskapet og vise hva jeg er god for, sier Waaler.