Fredagene er blitt nærmest som en helligdag å regne for ungdommene, og det har vært kvelder med over 50 besøkende på Flisa ungdomshus.

Nancy Hamza mener det er en selvfølge at det er flere frivillige voksne på plass. Hun er veldig opptatt av at ungdomshuset er et trygt sted for ungdommene å være.

- Nå i dag er det to frivillige voksne på ungdomshuset i tillegg til meg. De har vært der lenge og de kjenner de fleste ungdommene ganske godt, sier Hamza.

Hun sier det ikke alltid har vært et behov for frivillig. Nå er det bare hun som er ansatt der og dette skaper et behov for flere frivillige, og spesielt på fredager. 

- De er der for sikkerheten til ungdommene som bruker ungdomshuset, og noen av oppgavene er at de kan passe på ungdommene, at de klarer og oppføre seg som voksne mennesker som kan løse problemer som kan dukke opp, sier Hamza.

Det befinner seg både ungdommer ut og inne på området til ungdomshuset, og behovet for noen voksne ute er også nødvendig.

- Det er viktig for ungdommene at de voksne klarer å opprettholde et sånt tilbud her i Åsnes, og med den trafikkøkningen som ungdomshuset har hatt vil det ikke være noe problem, sier Hamza.

Ungdommenes mening om de frivillige er viktig, og de sier at de voksne passer på dem, og at de kan snakke med dem om alt mulig. Ungdommene setter også pris på at de voksne ikke er så voksne til sinns, og at de kan tulle litt med dem uten at de får pekefingeren tilbake. 

- De frivillige som er der har skapt trygghet for de ungdommene som bruker huset. Disse ungdommene gir respekt tilbake til de frivillige, og de hører på dem om de skulle få tilsnakk, forteller Hamza.

Det som er viktig for de nye frivillige er at de er der for å skape trygghet blant ungdommene som brukes huset.