I fjor deltok over 180 deltakere ved å gå, jogge eller løpe distansene på fem eller 11 kilometer. Distansene og løypene er de samme, men nå håper Erik Øsmundset på deltakerrekord.

- Første gangen Risberget Turforening arrangerte Risberget Rundt var i 2015, da hadde vi nøyaktig 100 deltakere. Det var vi veldig fornøyde med. I fjor hadde vi 181 deltakere, nesten for mange men vi fikk gjennomført arrangementet slik vi ønsket det. Og nå i år håper vi at vi kunne få 200 deltakere på Risberget Rundt, forteller leder for arrangementet, Erik Øsmundset.

Sjøl om Risberget Turforening ikke har hatt Risberget Rundt med enn i to år, så er det den 36. utgaven som går av stabelen 8. juli på Kynnbrua.

- Dette er en flott tradisjon. Det første løpet ble arrangert i 1981, og som kun har hatt ett lite opphold i 2014, da Risberget Idrettslag ikke ønsket å arrangere Risberget Rundt. Da ble Risberget Turforening etablert og siden har vi arrangert Risberget Rundt, sier Øsmundset.

gå, jogge eller løpe

Løypene er på alt fra noen få hundre meter, til 11 kilometer.

- Vi har tre løyper. Ei barneløype er lagt opp til inne på paviljong-området på Kynnbrua, ellers har vi en løype på fem kilometer og en på 11 kilometer som går opp i sjølve Risberget og ned igjen. Vi håper at hele familien kan aktiviseres på denne dagen, hvor barna løper en kort runde mens foreldrene og de eldre søsknene kan løpe de litt lengre løypene, sier Erik Øsmundset.

Det er ingen forhåndspåmelding og derfor melder man seg på løpsdagen og kan da være med. Det venter premier til alle som deltar for første gang, etter tredje gang, femte gang. Men også for deltakelse for 10. gang, 20.- og 30. gang. Og nå håper arrangørene på at Risberget Rundt og atmosfæren rundt kan trekke flere folk til Risberget.

- Vi har ikke fokusert så veldig mye på konkurranse-aspektet men mer på det å ha det trivelig og kunne komme seg ut. Vi skal ha det koselig på Risberget Rundt, konstaterer Øsmundset.

Elite eller ute tidtakning

Det vil som nevnt være premiering til deltakere som har deltatt ett visst antall ganger. Men det premieres også beste kvinne og mann i tidtakningsklassa.

- Det stemmer, vi har premier til beste kvinne i kvinneklassa og herre i herreklassa på 11 kilometer. Denne løypa kan også gå om man vil det, men det blir da uten tidtakning. Vi bryr oss ikke noe om hvor lang tid folk bruker på runda, men at alle skal ha det moro, smiler lederen for Risberget Rundt.

Løypene er ferdigpreparert og de er nå permanent merket med gulmaling, slik den var tidligere.

- Så nå kan man når som helst komme seg ut i løypene og trene til 8. juli og Risberget Rundt, avslutter Erik Øsmundset, leder for Risberget Rundt.