I den lille grenda Kjæpphelvete er det stille og rolig før påske, som ellers i året. Men Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan har som vanlig mange tanker på gang. Onsdag får du ta del i de når han er klar med sine påskenøtter.

- Hva temaet for nøttene blir vil jeg ikke røpe, men det blir litt i samme stil som julekalenderen Engelbrekt hadde i fjor. Den ble veldig populær, sier Rune Grenberg, som er mannen bak Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan.

Karakteren dukket opp på revyscena på Vermundsjøen for en del år siden, men det var først da Engelbrekt lanserte sin julekalender i fjor at det tok av. Over 5.000 følger Faceook-sidene til Engelbrekt, og enkelte episoder hadde over 100.000 visninger.

- Om jeg klarer å engasjere like mye nå vet jeg ikke. For meg er det viktigste at jeg koser meg med å spille inn episodene. Men om jeg klarer å engasjere så er jo det artig da, sier Grenberg.

Blir gjenkjent

Og mange har fått med seg karakteren til Grenberg. På veg inn til studio i SolørRadioen ble han stoppet to ganger av folk som ville prate, og snappe bilder av Engelbrekt. Grenberg tror mange kjenner igjen karakteren litt fra bygdeoriginalene som er i ferd med å forsvinne.

- Engelbrekt er en ungkar som bor på Finnskogen i ei lita grend. Han er den eneste som bor igjen i grenda, og moren og faren er døde. Han har sine tanker og betrakninger på livet. Og de er kansje litt annerledes enn andre, sier Grenberg.

Dersom du vil følge påskenøttene til Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan må du enkelt og greit følge hans Facebook-side. Episodene blir lagt ut daglig fra onsdag.