• NY KLANG: Orgelet i Arneberg Kirke har mangler og vil få en frisk oppgradering denne høsten.

- Det går gæranes bra! Det sier komitémedlem Hege Mobakk.

Hun er veldig fornøyd med hvordan innsamlingsaksjonen har gått hittil. Hun har sammen med Laila Wang Bjerke, Niels Beyer, Anne Marie Melby vært i spissen for å samle inn 350.000 kroner i form av konserter, loddsalg og bidrag fra lokalnæringen for å nå de 350.000 kronene som skal til for å restaurere det gamle orglet.

- Hele mannsrekka mangler!

Dagens realitet er at orgelet har mangler på sentrale tangenter. Det er blant annet de mørke lavfrekvente basslydene av orgelet som ikke lenger høres og organisten må til tider må unngå å spille enkelte stemmer under kirkelige seremonier. 

Dette synes Mobakk er svært uheldig når kirken brukes i viktige sammenhenger som dåp, bryllup og begravelser.

- Hele mannsrekka mangler på orgelet og det ikke lett å få organister hit når det ikke er noe å ordentlig spille på, sier Mobakk.

De vanlige seremoniene kommer til å få et musikalsk løft, men en annen viktig grunn er å gjøre kirken attraktiv for nye organister, slik at kirken kan brukes hyppigere i konsertsammenhenger.

Vil merke forskjellen

I tiden framover kommer komiteen til å fortsette med kakelotterier og dugnader. Mobakk forventer at innsamlingsaksjonen skal ha alle midlene på plass i løpet av senhøsten og ser fram til å høre tonene av det nye orgelet på Østsiden i Hof. 

- Det å høre Orgelet i sin rette prakt med alle tonene i et fult spekter, gleder jeg meg til og jeg vet folk vil merke forskjell på det nye og det gamle orgelet, sier Mobakk.