Mandag kveld var en dugnadsgjeng på plass for å montere lyspærer i stjerner og girlandere. Det er snakk om 2.172 LED-pærer, så det var litt av en jobb de frivillige hadde tatt på seg:

- Vi holder på med dugnad for å få klar julegata i tide til åpningen, så her er det egentlig bare tida og veien. Vi fikk dessverre ikke alle pærene i dag, men satser på at de kommer i morgen. Det er 10-12 fra ungdomshuset med i kveld, de startet med å dra ut girlanderne og da vi skulle starte med å skru i pærene, kom det rundt 10 personer til. De kommer fra næringslivet, noen fra kommunen og det er noen av mine venner, sier leder i Handelssenteret Flisa, Bjørn Martin Brandett.

monteres onsdag og torsdag

Åsnes skiskytterlag er de som har jobben med å henge opp den nye julegata:

- Det blir bare tida og veien dette, ettersom ikke alle pærene kom i dag, som avtalt. Vi har vel fått omtrent halvparten, så dette blir hektisk, ettersom julegata skal monteres opp på onsdag og torsdag. Alt er nytt, og det var en frivillig innsamlingsaksjon for å få råd til å kjøpe ny julegate. Både Grue sparebank og Sparebanken Hedmark bidro med 50.000 kroner hver, i tillegg bisto Fiskå Mølle med 20.000 kroner, Handelssenteret med 20.000, mitt styrehonorar på 30.000, og resten fra bedrifter som bidro med alt fra 1.000 kroner og oppover, sier Brandett.

koster 300.000 kroner

Som sagt er hele julegata ny:

- Totalt kostet hele julegata 300.000, det er 28 girlandere, og det er første gangen på mange, mange år, at julegata er komplett. Det er LED-pærer, og det er spesielle LED-pærer også, med et gul-aktig lys. Disse pærene er vesentlig dyrere enn de med blått lys, men det er et bevisst valg. Ellers skal julegata være lik den forrige, vi har bestilt denne etter mal fra den forrige. Hele julegata er en stor dugnad, Handelssenteret har ikke råd til å ta kostnaden alene, så jeg er veldig glad for at bedrifter stiller opp med penger, og at folk stiller opp i kveld og hjelper til, sier en fornøyd og spent leder i Handelssenteret Flisa, Bjørn Martin Brandett.

Det er nok mange som er spente på hvordan den nye julegata blir, og da er det bare å møte opp lørdag 26.november klokka 16.00, til offisiell åpning av ny julegate.