I 2018 er det 20 år siden Ann Kathrin Sandlie tok over driften av Snacksen på Flisa. Mye har skjedd i løpet av 20 år, og oppussingen ute og inne for noen år siden ga bedriften et realt løft.

- Det har vært en spennende reise for oss som har lyst til å bygge opp noe i Solør. Vi har hatt oppturer og nedturer, men etter oppussing og utvidelse har det vært veldig bra hos oss, sier Sandlie.

Da hun tok over Snacksen i 1998 var det frukt og tobakk som var det helt store. Siden den gang har Snacksen vært store på CD-er og filmutleie, men i dag er det mat og tipping som utgjør den aller største delen av virksomheten. I tillegg til iskrem da.

- Hos oss selger vi is året rundt. Selvsagt går det mer is om sommeren enn om vinteren, men det er en del som kjøper is om vinteren også, sier Sandlie.

Softis+pepperkake

Nå om dagen er det mulig å få softis med litt julestemning i.

- Ja, vi har softis med pepperkake. Det er noe alle bør prøve, smiler Sandlie.

Fra å drive virksomheten helt alene de første månedene i 1998 kom raskt søsteren inn som ansatt. I dag er de 7 til 8 ansatte, og matsalget går unna som aldri før.

- Vi er litt gammeldagse på måten vi lager mat. Men da blir den best. En del kommer selvsagt ferdig, mens andre ting lager vi selv. Jeg tror folk setter pris på at baguette stekes fra bunnen av, og at baguettene er ferske, sier Sandlie.