• FLOTT VÆR LØRDAG: Fredagen ble litt amputert på grunn av vinden, men lørdag var det kjempevær. Mange tok turen til Kirkenær.
  • KAKE TIL FOLKET: Før åpningen av Sankthans fredag var det gratis kaffe og kake. Køene var som vanlige lange, og ordfører Wenche Huser Sund serverte villig gjestene.

Sankthans-komiteen på Kirkenær kan se tilbake på en hektisk og vellykket helg. Fredagen ble noe amputert på grunn av sterk vind, men det skremte ikke gjestene.

- Noen av utstillerne valgte å trekke inn på Gruetorget på grunn av vinden fredag. Noen slet med telt i den sterke vinden, og trafikken var nok større inne på Gruetorget og i butikkene enn i gata fredag, sier Aina Nordli.

Men et par timer før Lothepus skulle gå på scenen begynte det å fylle seg opp, og matgata og området rundt var smekk fullt når Lothepus startet sin konsert.

Mange ville se Lothepus

- Lothepus slo veldig bra an, og mange kom for å høre hans konsert. De butikkene jeg har snakket med er veldig fornøyde med trafikken, og været får vi gjort lite med. Fredagen kunne vært bedre, men lørdagen ble kjempe bra, sier Marit Holtmoen.

Lothepus får neppe noen talentpris for stemmen sin, men mange lot seg friste til å høre hva den tidligere Farmen Kjendis-vinneren hadde i bagasjen. Både små og store fikk ta selfies med kjendisen som virkelig var helgas store trekkplaster på Kirkenær.

- Rytterne Röj trakk også like mange til teltet fredag kveld som vanlig. Det var høy stemning og mye folk. Akkurat slik som det bruker å være på Sankthans, sier Holtmoen.

Neste uke skal Sankthans-komiteen evaluere årets festdager på Kirkenær, og snart starter planleggingen av neste års arrangement.