Brannvernuka arrangeres årlig for å sette litt ekstra fokus på brann og beredskap. Lørdag er det åpen brannstasjon i Våler, på Flisa og på Kirkenær. Hit inviteres små og store for å lære mer om brannberedskap, og for å se mer på utstyret som brannvesenet bruker i forbindelse med utrykninger.

- Dette er en årlig tradisjon som trekker mye folk, og vi bruker å ha besøk av rundt 150 barn med foresatte, sier Jo Midtsundstad på Flisa.

I forbindelse med åpen brannstasjon byr de på rebusløype med premier, pølse- og kaffeservering, prøvesitting av brannbil, prøving av brannslange og flere ulike demonstasjoner for å nevne noe.

- Brannsikkerhet er viktig for små og store. Vi må tenke brannsikkerhet i hverdagen, og ta små forhåndsgrep for at vi skal møte en trygg hverdag, sier Midtsundstad.

Barna lærer de voksne

Barna er gjerne de som har mest fokus på brannsikkerhet, også hjemme. De lærer om brannsikkerhet på skolen, og drar de voksne med seg også hjemme til å tenke sikkerhet.

- De lærer litt i barnehage og skole, og reflekterer over brann. I det private hjem er vi for dårlig på brannøvelser, og her er det gjerne barna som plukker opp ting på skolen. Alle bør tenke gjennom hvordan de skal evakuere ved en brann, sier Midtsundstad.

Redde, varsle og slukke er rekkefølgen man skal forholde seg til dersom det skulle begynne å brenne.

Brannstasjonen på Kirkenær er åpen fra klokka 10.00 til 14.00 på lørdag, mens brannstasjonene på Flisa og i Våler åpner én time senere.

- Jeg håper folk møter opp på lørdag for å se hva vi har og tilby, og å lære mer om brannsikkerhet, sier Midtsundstad.