Norsk Jernbaneklubb avdeling Mjøsbyene og Sør-Østerdal Modelljernbaneklubb er igjen klare for å innta lokstallen på Flisa under SolørMart’n. I år er de på plass lørdag, og store og små er invitert for både å se på modelltog og ikke minst prøve seg som lokfører.

- Vi kommer til å vise frem litt forskjellige skalaer og typer modelltog. Alt fra store G-skala tog til små amerikanske N-skala tog, sier Jon Mømb.

Skala HO er den mest vanlige, og størrelsen her er 1:87. Et märklinanlegg som også de minste kan få prøve å kjøre er med på turen til Flisa denne gangen.

- Her kan de få prøve seg på å kjøre tog, legge sporveksler, krysse med andre tog og parkere på stikkspor. Med er også godteritoget hvor barna kan få plukke seg en godtebit, sier Mømb.

Noen kilo med smågodt går det gjerne i løpet av en dag, og det har vært bra trafikk i lokstallen under mart’n tidligere.

- Men vi har plass til enda flere vi. Ettersom vi har litt lite mannskap blir vi bare å finne i lokstallen én dag, og vi håper at folk ikke går glipp av denne muligheten lørdag, sier Mømb.

I tillegg til modelltogkjøring blir det også muligheter for å prøve en dresin, og den siste trevogna som var i trafikk i Norge står i lokstallen på Flisa. Denne skal restaureres, men det er mulig å ta en kikk på vogna for de som ønsker det.