Den rivende utviklingen i dataverden ser ikke ut til å ha noen grenser. VR (virtual reality) er forsåvidt ikke noen ny teknologi, men grafikken i 2016 gjør likevel at VR oppleves helt annerledes nå enn for en del år siden.

- Jeg prøvde VR for ti år siden. Da føltes det som om det kom firkantklosser mot deg. Grafikken var ikke bra, og jeg hadde ikke særlig tro på teknologien. Etter å ha prøvd VR i dag har jeg et helt annet inntrykk. Dette kommer til å forandre dataverden, sier Thomas Auke.

Demonstrasjonen hos IT Care lørdag under SolørMart'n er et samarbeid mellom nettopp IT Care og elektrofag hos Solør videregående skole.

- Vi har vært heldige å få med oss skolen som har hatt mer tid til å sette seg inn i utstyret. Lørdag kan vi demonstrere hvordan det fungerer til gjester på mart'n, og det er selvsagt helt gratis, sier Per Åge Bråten hos IT Care.

- Nær virkelighetsopplevelse

iSolør.no fikk prøve systemet, og vi har aldri opplevd maken. Først sto vi på en båt under vann og så fiskene svømte rundt oss. Senere måtte vi forsvare oss mot zombies som gikk til angrep

- Dette er en nær virkelighetsopplevelse. En utrolig morsom sak, og jeg anbefaler alle å komme innom og prøve. Det er nesten grenseløst hva du kan være med på, og vi har lastet ned noen spill som kan prøves under mart'n, sier Auke.

I første omgang blir nok teknologien brukt til underholdning, men i takt med at prisene på utstyret går ned vil det også kunne brukes til helt andre områder.

- Jeg vil tro at etter hvert kan fagfolk sitte på andre lokasjoner og hjelpe folk på en helt annen måte. Teknologien kan brukes til omvisning, guiding og undervisning. Det er ingen grenser for hva VR kan brukes til, sier Auke.