Det finnes mange kreative folk i Solør, og blant dem finner vi musiker Uno Møller som er aktuell med albumet Lux. Kreative er også gjengen i Tagyourshoes, og når begge parter hadde lanseringsplaner slo de seg likesågodt sammen.

- Jeg skulle sette opp en konsert på Flisa, og tenkte litt på å gjøre det litt tradisjonelt i Rådhuskinoen eller noe slikt. Men så kom jeg på at det kunne være fint å kombinere det sammen med Tagyourshoes sin lansering, sier Uno Møller.

Og det er Luisa Arango og Ingvild Liseth hos Tagyourshoes glade for. Torsdag skal de nemlig lansere sin vår- og sommerkolleksjon. Her finnes flere nye spennende skomodeller, og ikke minst et par typer vesker.

- Vi har laget en liten veskeversjon til mobil og kort, og en større modell med flere lommer og utformet som en mer ordinær skulderveske, sier Ingvild Liseth.

Eksklusive varer

Skoene er inspirert av tradisjon, blomster og farger. Som tidligere lages skoene i et begrenset opplag, og det gjør de litt eksklusive.

- Målet er hele tiden å lage noe unikt, og som ikke er likt alt annet på markedet. Alle skoene kommer i et opplag på rundt 50, så litt spesielle er de, smiler Liseth.

Uno Møller er selv Tagyourshoes-entusiast, og har funnet frem sine sko for anledningen. Han er spent på torsdagens nyheter, og håper at mange tar turen. På albumet har han med seg et par andre karer, men konserten torsdag blir mer akustisk.

- Alle låtene er skrevet ved å bruke kassegitar, så det passer forsåvidt bra. Både Tagyourshoes og jeg ønsker å promotere oss litt ut av bygda og i verden. Ettersom vi begge jobber med det er det fint å gjøre noe sammen, sier Møller.

Opplegget starter torsdag klokka 19.00 i Solør Næringshage.