• POPULÆR MAT: Dreier Gaarden selger både burgere, pølser, spekemat, og hele og halve griser. Og snart øl.
  • NYSGJERRIGE: De 10 uker gamle grisene var først redde, så veldig nysgjerrige på hva i all verden de fikk på besøk.

Det er i utgangspunktet grisene som er kjernen i virksomheten, men det er flere store planer på gang. «Inn på Tunet» og bryggeri av eget øl, er det som står nærmest på planen. 

- Vi selger allerede burgere, wienerpølser, spekepølser, spekemat, og hel og halv gris. Vi leverer gris til Nortura, og vi har et samarbeid med Max Ivan på Eidskogen. Alt fra grisen blir produsert hos Max Ivan. Vi skal også være med på SolørTorget framover, sier Dreier.

Det skal komme flere forskjellige dyr på Dreier Gaarden framover også, da med tanke på «Inn på Tunet».

- Vi får snart to «Belgiske kjemper», det en veldig stor kaninrase, som kan veie opp til 15 kilo og er en kjøttkanin. Vi har bedt om en av hvert kjønn, for vi har også lyst til å bruke kaninkjøtt i produksjonen, forteller Dreier.

Vurderer flere dyr

De vurderer også flere typer dyr, som påfugl og alpakka, som skal være dyr som passer bra inn i konseptet med «Inn på Tunet».

En røykovn er også kjøpt inn, så det røykes også mat på Dreier Gaarden. Nå er også planleggingen i gang med å brygge eget øl, røyk-øl er det de har falt ned på og skal satse på.

- Til og med samboern, som ikke er glad i øl, likte det veldig godt. Vi har kjøpt inn to brakker, som skal være grovkjøkken og der skal vi også brygge ølet etter hvert. Når vi får godkjent kjøkkenet, så har vi jo også muligheter til å lage potetsalat og litt annet som vi kan levere sammen med burgerne og pølser, sier Dreier.

Begge vil rose Fiskå Mølle på Flisa, for meget god hjelp underveis i prosessen.

- Alle der har vært meget behjelpelige og vi kan nesten ikke få rost de nok. De har vært til helt uvurderlig hjelp og vi setter stor pris på det de har gjort for oss. De er «verdens beste samarbeidspartner», sier begge.

Valgte å drive tradisjonelt

De startet økologisk, men har valgt å drive tradisjonelt etter det og det skal de fortsette med. 

- Vi hadde også god hjelp av Steinar Kalfoss i starten, og nå skal vi også levere gris til gårdsbutikken på Skarstad gartneri framover. Fra august og ut året i første omgang, skal vi også levere burgere til bensinstasjonen på Espa, de som selger så mye boller. Det blir spennende, sier Dreier. 

Dreier Gaarden ønsker å starte med eget gårdsutsalg etter hvert, og jobber nå med å få de rette godkjenningene på plass. 

- Her skal vi gjøre alt etter boka, og er veldig opptatt av at alle papirer og godkjenninger skal være på plass først, sier Retteraasen.

På sikt er målet at de begge skal kunne leve av gården.