• KOMMER OGSÅ: The Refreshments kommer fra Gävle i Sverige, og får fart på dansefoten. De har holdt det gående siden 1989.

Di Derre har ikke hatt mange spillejobber i Hedmark, og kanskje ikke noen i Solør. Nå har Helt Ville Dager kapret det populære bandet til festen lørdag 25. mai.

- Jeg tror ikke dem har spilt i området her før. Kongsvinger og Hamar er nok det nærmeste, og de tar ikke på seg hundrevis av jobber heller. Vi jobbet med Di Derre i fjor, og har fått det til i år, sier Thor Arnstein Berg.

Bandet består i dag av Jo Nesbø, Magnus Larsen jr., Espen Stenhammer, Halvor Holter, Unni Wilhelmsen og Lars Jones. Gruppen ble dannet i 1992. Bandet slo gjennom med sitt andre album Kvinner & klær (senere omdøpt til Jenter & Sånn etter krav fra ukebladet KK) i 1994. Albumet er bandets mestselgende med over 190.000 solgte eksemplarer.

- Dette er kanskje det største bandet vi har hatt noensinne på Helt Ville Dager, sier Knut Arne Gjems.

Har holdt på i 25 år

I fjor var Di Derre 25 år, og de ga ut sitt første studioalbum på 20 år. Albumet «Høyenhall» høstet mange gode kritikker, og det blir både gamle og nye slagere på Skansen denne lørdagen.

Denne gangen blir det en litt annerledes jugarkveld lørdag.

- Det blir 18 års aldersgrense på grunn av grove historier. Kjell Åge Myhra kommer fra svensk side på Finnskogen, mellom Røgden og Torsby. Han har stått på scena i Stockholm for 60.000 mennesker, og kjører et skikkelig jugarshow, sier Gjems.

Med er også Banjo-Kari! Knut Arne skal lede jugarkvelden, så det blir noen solide lokale historier også.

Får fart på danseskoa

Med på lørdag er også The Refreshments. De sørger for at det blir fart på danseskoa denne lørdagskvelden.

Helt Ville Dager hadde i fjor snaut 3.000 personer innom, og med store trekkplastre på plass for årets dager forventes det minst like mye folk til Skansen denne helga.

- Vi håper på ny rekord i år. Programmet og trekkplastrene er nok de beste noen sinne, så vi håper det blir folksomt på Skansen, sier Gjems.

Overskuddet fra arrangementet går tilbake til idrettslag, velforeninger og de som medvirker. I fjor hadde dagene et overskudd på omlag 300.000 kroner. Det tilsvarer mange kakebasarer!