• 3-2-1 VEND: Rævkrok er en gammel sport som ikke får nok oppmerksomhet, mener Rævkroklosjen.

Rævkrok er en gammel idrettsgren som passer fint inn i Farmen-temaet til Sankthans på Kirkenær i år. Derfor er Rævkroklosjen engasjert til å komme lørdag.

- Grue blir satt veldig på kartet i år på grunn av Farmen, og vi vil være med på denne festen. På dagtid skal vi ha turnering og opplæring for unge mennesker. Både for å rekruttere til sporten, men også for å vise kultursiden ved dette, sier Tom Daniel Enger.

Med seg har han Emil Myrvang, Pål Olav Loftesnes, Finn Gunnar Aagaard og Christian Bråtebekken. De håper at opplæringen i rævkrok skal prøve å ta de minste litt vekk fra PC, mobil og nettbrett.

- I dag er barn mer opptatt av dataspill enn kontakt mellom mennesker. Rævkrok er jo en ypperlig måte å ha fysisk kontakt på. Vi håper å se mange spreke Grue-sokninger på vendematta denne helga, sier Berg Enger.

Også for de voksne

For etter opplegget på dagtid lørdag er det de voksne sin tur. I teltet skal Rævkroklosjen ha show og turnering. Det kan bli en fin oppladning til festen på Gruetunet litt senere på kvelden.

- Ja, mange skal på Gruetunet og dette er jo ment som et vorspiel til det. Vi starter med oppvarming ved 17-tiden, sier Enger.

Rævkroklosjen skal på et par arrangement til i år, og det første er ikke langt unna. De skal nemlig delta på Finnskogdagene på Svullrya 7. juli.

- Det blir jo litt som å komme hematt det. Rævkroken hører til Finnskogen, og det var her det starta litt for oss i sin tid. Etter Finnskogdagene skal vi til Audunbakken på Disenå som også har blitt en fin tradisjon for oss, sier Enger.

Jubileum neste år

Ellers har ikke gjengen i Rævkroklosjen flere arrangement på gang pr. nå. Nå gjelder det å lade opp til neste års jubileum. Da er det nemlig 10 år siden de startet opp Rævkroklosjen i dagens form.

- Det skal markeres på behørlig vis. Vi tar i mot tips til hvordan vi kan markere det, og vi trenger frivillige. Foreløpig har vi arbeidsnavnet Hvavardetsomvendte festivalen, men mye kan fortsatt skje, sier Berg Enger.

Arrangørene av Sankthans på Kirkenær gleder seg stort til å få besøk av Rævkroklosjen i helga. De ble forespurt også i fjor, men hadde ikke mulighet da.

- Artig er det at vi er ønsket. Med Farmen-tema og gamle tradisjoner passer det jo veldig bra med litt vending på Kirkenær. Vi håper at mange både vil lære og være med på vendinga, sier Enger.