• GLEDER SEG: Eva Vermundsberget er leder i teaterforeningen, og gleder seg til å spille forestilling utendørs.

Tidligere har Åsnes Finnskog Teaterforening spilt alle sine forestillinger inne på Vermundsjøen samfunnshus. Rammen blir derfor en ganske annen når de til høsten flytter seg ut for å spille «Hakaslepp ved Tysken». Forestillingen blir nemlig spilt ved Tysken på Åsnes Finnskog.

Manuset er skrevet av Rolf Arne Lie Holter, og gjengen er allerede godt i gang med å lese gjennom manuset.

- Vi er rundt 15 som bidrar til forestillingen denne gangen, og det er både kjente fjes fra tidligere og noen nye. I tillegg kan det hende vi får bruk for noen statister i tillegg, sier Eva Vermundsberget, som er leder i Åsnes Finnskog Teaterforening.

Spilles uansett vær

Aldri før har teaterlaget spilt forestilling utendørs, og det blir en ny opplevelse. Vermundsberget garanterer at det blir forestilling uansett vær.

- Men klart vi håper på finvær. Det blir fire forestillinger totalt, og innledningsvis vil det starte med et lite vandrespill. Men det er ikke snakk om mange meterne at publikum må bevege seg, bedyrer Vermundsberget.

«Hakaslepp ved Tysken» er et historisk spill, men det er også mye humor med. Det handler om fløting og tiden på 1950-tallet, og overgangen fra den gamle tiden etter krigen til den nye moderne tiden. Rolf Arne Lie Holter har, som vanlig, levert et solid og artig manus til teatergjengen.

- Vi har også fått plass til noen klassikere fra Hans Børli og Martin Vestlien i dette. Vi klarer ikke å holde oss unna de to, smiler Vermundsberget.

Totalt blir det fire forestillinger av «Hakaslepp ved Tysken». Etter premieren 7. september blir det forestilling de tre påfølgende dagene, og Vermundsberget lover at dette er en forestilling folk ikke bør gå glipp av.