• KRAKADAL: Handlingen i fortellingene foregår i det fiktive stedet Krakadal. Her er Coveret til "Krakadal Krøniker; Prolog".
  • VOLUM: Vokalist John Emil Jørgensrud, på Volumfestivalen i 2015.
    Foto: Privat

Mandag ga det lokale bandet Skårbugde, bestående av John Emil Jørgensrud, Christian Lie Syversen, Robert Bergstrøm og Sindre Kløften, ut sin nyeste EP. Albumet "De sporløse setter de dypeste spor; En hyllest til de som forbigåes i stillhet" kommer senere. 

Skårbugde synger på solung og beskriver musikken som allemannseie der alle kan finne sin låt/historie å relatere seg til. Fordi låtene er laget slik at det er teksten som er i fokus, historiene. Disse historiene er alle inspirert fra Solør, bylivet og folk man observerer

HANDLING FRA "KRAKADALEN"

-  Fortellingene foregår i Krakadalen som er et oppdikta sted, dog sterkt innspirert av gammel Finnskogkultur og folk som har levd for å fortelle sine historier. Vi har tatt oss friheten og dikter fritt rundt våre egne karakterer, forteller vokalist John Emil Jørgensrud.

Han mener bandets ferske EP kan beskrives som et deilig treretters måltid. Det starter godt og freidig om et noe turbulent far og sønn forhold i låta "Far & Sønn" i god rockestil, før bandet går videre til en freidig hovedrett i låta "Vårjinta",- og så avsluttes deth hele med en deilig og svevende dessert i låta "Kjærleiksvisa".

EP´en kan nås på alle streamingtjenester. Spotify, Tidal, iTunes, Apple Music, Google Play og lignende. 

Bandet består av en mangfoldig gjeng med ulik bakgrunn. 

MANGFOLDIG GJENG

- Det er en moro blanding musikere man har å gjøre med i dette bandet, hvorav Sindre tidlige har bakgrunn fra danseband og hardcore, og spiller akkurat nå i tre band (Spelloppmaker, Boots & Cats og Skårbugde), Robert har bakgrunn fra blues og rock og har blant annet spilt i bandet Aras Hajo, mens John Emil og Christian begge har bakgrunn fra black metal og spilte sammen i bandet Inferna, sier Jørgensrud. 

Skårbugde startet i påsken 2014, hvor John Emil satt og klimpra og skreiv låter etter å ha tilbrakt noen uker hjemme i Solør.

- Det endte med en spillejobb som førte til at vi måtte utvide bandet. Det viste seg funke live og det endte med at Christian Lie Syversen og Sindre Kløften slo seg med for å bidra til konserten som skulle spilles under Solør Mart´n 2014. Den samme sommeren så laget vi en slags demoplate i et hus jeg leide på den tida, og etter dette endte det med flere spillejobber i Oslo, forklarer Jørgensrud.