Torsdag 22. november er det på nytt konsert i Galleri Fjøset på Sønsterud Gård. Arrangør er Musikkens Venner i Åsnes. Konserten starter klokka 19.00. 

Her får du høre Sinikka Langeland med vokal og kantele. Hun har med seg Trygve Seim på saksofon, Mats Eilertsen på bass og Markku Ounaskari på trommer.

- Fjelljazz er et mye brukt begrep. Sinikka Langeland er kanskje den fremste utøveren av det vi litt løst og ledig kan kalle skogjazz, og siden debuten i 1994 har hun formidlet tradisjonsmusikk med utgangspunkt i den skogfinske kulturen. Og som en ekte vandrer forlater hun gjerne de ferdig opptråkkede stiene for å lage sine egne nye. Noen av stiene går bakover, andre rett inn i samtida, men de fleste går på tvers, sier Kari-Anne Breisjøberg i Musikkens Venner i Åsnes.

Sinikka Langeland var bare sytten år da hun tonesatte et dikt av Hans Børli for første gang. Siden har Børli fulgt henne, fra debutplata «Langt innpå skoga» og oppfølgeren «Har du lyttet til elevene om natta» til albumet «Starflowers», som markerte Langelands internasjonale debut på ECM.

Det er musikken fra sistnevnte som står i sentrum når hun nå hyller finnskogmannen og lyrikeren Børli i anledning hundreårsjubileet!