• TEAM: Pappa Jan Ivar Trøyterud og Sindre har mange timer hjemme i garasjen, crosskarten må tilpasses til løp.

Både det norske og det svenske mesterskapet består av 5 løp. 5 NM-runder og 5 SM-runder.

- I Norge var det løp i Skien, Finnskogbana, Trysil,

Bø  i Telemark og Nore Uvdal i Buskerud. I Sverige har det vært løp på Höljesbana, Tomelilla I Skåne, Arboga ved Örebro, Östmark i Torsby og det siste var i Haninge ved Stockholm, sier pappa og mekaniker, Jan Ivar Trøyterud. 

Det har blitt mange gode resultater i begge mesterskapene.

- I NM ble det to 1. plasser og tre 2. plasser. I SM ble det også to 1. plasser, to 3. plasser og èn 4. plass. Det holdt til totalseier både i NM og SM, men i NM var det bare så vidt det holdt, der vant jeg nesten med  framhjulet i det siste løpet i Trysil, smiler Sindre Trøyterud. 

Bare 13 år

Det er ikke alle forunt å bli både norsk og svensk mester i en alder av 13 år!

-  Det var artigst å vinne NM, selv om det var moro å slå svenskene også! jeg har kjørt crosskart i 6 år nå, og det er gærartig. Utenom skole, er det crosskart jeg driver med stort sett hele tiden. det blir omtrent hver helg i løpet av sommerferien, ettersom jeg har kjørt løp både i Norge og Sverige, forteller Sindre.

Klassen Sindre deltar i, heter 125cc og det er de fra 12 til 15 år som kan kjøre i denne klassen.

- Jeg har igjen to år i denne klassea, før jeg kan gå over til 250cc, fra det året jeg fyller 15 år. Jeg har god hjelp av noen sponsorer, besteforeldre, mamma og pappa. Det er en forholdsvis rimelig inngang til sporten, og du får kjøpt en bra crosscart til rundt 40.000 til 50.000 kroner. Du kan bruke samme ramma/chassis til du er 50 år, så når jeg bytter klasse så bytter vi bare stol og motor. Det er veldig sikkert, vi sitter i et  bur, har hjelm og 6-punkts sele, og samme type kevlarstol som brukes i rallycross, sier Sindre.

Hjelp fra pappa

- Jeg har bygget crosskarten selv fra bunnen av og det blir det mye skruing og tilpassninger til de forskjellige baner og løp. Sindre må også være med å skru, slik at han også lærer det sjøl. Vi driver jo ganske smått i forhold til andre, og kunne gjerne tenkt oss at flere kunne være med å sponse Sindre. Nå er han jo både norsk og svensk  mester, så vi håper det kan være interessant, sier pappa Trøyterud. 

- Jeg skal trene mye i vinter. Sykling, løping og styrke. Jeg skal kjøre på is og snø, men ettersom crosskarten er lisensiert, må det være på godkjent bane. Vi har kjørt mye på Vålerbana som er godkjent isbane, og vi er der ofte for testing før løp, forteller Sindre S. Trøyterud.