Sondre Skulstad i Solør Frisbeeklubb er oppgitt over at noen har tatt tak i skiltet ved hull 1 på Solør Discgolfbane og kastet ned dalen. Også én gang tidligere har noen røsket opp skiltet, men den gangen fikk de også med fundamentet under og klarte ikke å kaste det nedover dalen.

- Skiltet viser hvor kurven står, og har denne gangen blitt kastet ned bakken. Vi har lagt mye jobb i dette prosjektet, og det er kjedelig da noen ødelegger, sier Skulstad.

Han har ingen mistenkte, og tror ikke det er andre brukere av Myrmoen som står bak. Turgåere skal ikke få discgolfer i hodet.

- Vår bane er lagt utenfor turvegene, og de som spiller er oppmerksomme på om det er folk i nærheten når de kaster. Jeg tror det bare handler om simpelt hærverk, sier Skulstad.

Flere nyheter på gang

Solør Discgolfbane ble åpnet 14. oktober i fjor, og ble brukt noe før snøen la seg. Nå som snøen har smeltet ser klubben stort frem til å komme skikkelig i gang. Solør Frisbeeklubb er nå medlem av Norges Idrettsforbund.

- Vi har nå lisenser til å spille Norgescup og Norgesmesterskap gjennom Solør Frisbeeklubb. Planen er også å kjøre i gang noen onsdagsgolfer hvor hvem som helst kan samles og spille en runde, sier Skulstad.

Klubben har møtt så mye positivt omtale både blant lokale spillere og spillere utenfra at de satser videre. Blant annet har de en søknad om midler inne hos Gjensidigestiftelsen.

- Ønsket er å kunne utvide banen med ytterligere ni hull. I tillegg ønsker vi å bygge en trapp ned her banen starter. Vi har satt opp et tau ned skråningen i dag, men det kan være fryktelig glatt. En trapp vil gjøre det enklere å komme seg ned, sier Skulstad.

De nye prosjektene er på ingen måte gratis. De er kostnadsberegnet til 150.000 kroner. En annen nyheter i år blir en treningskurv på skoleplassen hvor banen starter.

- På denne måten kan folk få trene på noen kast før de kaster discen nedover dalen. Det er greit å ha prøvd noen kast først her på plassen, smiler Skulstad.