• I FARTA: Ordfører Lise Berger Svenkerud ankom i en stor kyllingdrakt på en liten scooter til pressekonferansen.

Humøret er godt foran Kommunelokalet i Våler da ordfører Lise Berger Svenkerud kommer kjørende på en liten scooter med en stor kyllingdrakt.

For Våler er kylling viktig, og derfor samarbeider nå Våler kommune og Visit Elverum-Regionen om Norsk Kyllingfestival i Våler 17. og 18. august. Festivalen skal virkelig få satt Innlandet og Våler på fjørfekartet.

- Det er jo veldig morsomt å dra i gang en festival i Våler som både satser på den største næringa i kommunen, og som bunner ut fra et innbyggerinitiativ. Vi har blitt kontaktet av innbyggere som ville vi skulle dra i gang mer rundt kylling- og fjørfenæringa, sier ordfører Lise Berger Svenkerud.

Hun både tror og håper at festivalen vil gi Våler kommune bra markedsføring, og at festivalen er med på å bygge stolthet blant de som bor i Våler.

- Her skal vi gi innbyggerne humor og glede ved siden av det faglige i festivalen, sier Berger Svenkerud.

Allsidig program

Norsk Kyllingfestival byr på beachparty i Vålbekksundet, kyllingritt, Flying Culinary Circus, konsert med Guren Hagen, engelsk toetasjers buss med servering, eggedosiskonkurranse og mye mer.

- Festivalen blir arrangert samtidig med Vålerdagene og Våler Kunstfestival, og det å samle alle disse tre arrangementene på samme helg tror vi blir veldig positivt, sier kultursjef Cathrine Hagen.

De viser blant annet til Elverum som gjør stor suksess med sin store helg. De har Jakt- og Fiskedager, Elverumsdager og Festspill samme helg. Og det er en stor suksess.

- Det er 90 kyllingprodusenter i Hedmark og Oppland, og vi har veldig troen på det faglige opplegget i festivalen. Vi skal ha dyktige foredragsholdere, og produsentene kommer hit for å lære mer, bli engasjert og for å ha fokus på fag og politikk, sier Anne Kristine Rossebø, som er leder for landbrukskontoret i Våler og Åsnes.