Latteren satt meget løst i fjor da farsen «Alle tiders bryllup» ble satt opp i Grue rådhus. Forestillingen la også ut på turné til Hamar, og Sten Bjørge Skaslien Hansrud var fornøyd med responsen begge steder. Nå er han og produksjonsselskapet hans aktuell med ny farse i Grue.

- I fjor måtte jeg oversette farsen til norsk selv, og slik slipper jeg kanskje litt billigere unna i år. På skuespiller- siden kan du vel kalle det et interkommunalt samarbeid, smiler Skaslien Hansrud.

Med er nemlig Anita Ihler fra Odalen, Belinda Mellum fra Eidskog, Elin Bergly Almvik fra Nes, Glenn Luijbregts fra Kongsvinger, Rune Grenberg fra Åsnes, Øyvind Aafloen Henriksen fra Kongsvinger og Sten Bjørge Skaslien Hansrud fra Grue.

I farsen møter vi drosjesjåføren Steinar Larsen. En helt vanlig mann som har en helt vanlig jobb, men som ikke lever et helt vanlig liv. Han har nemlig én kone på Brandval og én kone på Kirkenær. Disse vet ikke om hverandre, og Steinar balanserer dette dobbeltlivet ved hjelp av en hårfin og hektisk kjøreplan. Dobbeltlivet går helt greit, inntil han en dag griper inn i et ran. Dette medfører hjerterystelse, et sykehusbesøk og påfølgende politietterforskning. Dermed er sirkuset i gang.

- Her blir det forklaringer og bortforklaringer til både koner, politifolk og nysgjerrige naboer. Med seg i kaoset får bigamisten sin beste venn, som også har vært uvitende om denne doble sex-utfoldelsen til den virile drosjesjåføren, ufrivillig med på en heseblesende dekkoperasjon, sier Skaslien Hansrud.

Han synes farse fungerer bra i Solør, og med rundt 800 besøkende i Grue på fjorårets forestilling håper han på ny suksess. Billettene har allerede vært i salg noen uker.

- Folk liker jo å le, og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Manuset er artig, og vi som jobber med dette koser oss og har det artig selv. Så var det å få smittet latteren over til publikum da, smiler Skaslien Hansrud.

Totalt skal farsen spilles seks ganger i Grue rådhus.