Musiker, komponist og kantor i Hof kirke, Ole Karsten Sundlisæter, er dirigent for oppsetningen. Den settes opp søndag 27. mai klokka 19.30 i Hof kirke, og også i Vang kirke lørdag 26. mai klokka 18.00.

- Hedmarken Symfoniorkester holder et høyt nivå, og det er naturlig å søke samarbeid med de musikkreftene som finnes i regionen, sier Sundlisæter. 

Blant solistene finner vi den lokale sopranen Eva Vermundsberget fra Åsnes Finnskog og mezzosopranen Marianne Bye-Granheim fra Eidskog. Baryton Andreas Skei er fast ansatt i operakoret ved Den Norske Opera & Ballett.

De tre ovennevnte solistene har samarbeidet med Hof oratoriekor eller Hedmarken symfoniorkester tidligere, mens tenoren Ola Marius Ryan samarbeider med nevnte kor og orkester for første gang. 

Ble fullført av elev

Mozart fikk bestillingen på dødsmessen «Requiem» fra en anonym oppdragsgiver få måneder før han selv døde. Den ellers så livsbejaende Mozart hjemsøkes av tunge tanker i sitt siste leveår, men skaperkraften hans er like mektig. Tungsinnet og alle vanskelighetene føyer til en ekstra dimensjon i flere av Mozarts siste verker. Når han dør er det en av hans elever som får oppdraget med å fullføre «Requiem».

Hof oratoriekor ble startet i oktober 2016 og bygger på tidligere Hof menighetskor og Hof prosjektkor. Det nyoppstartede Hof oratoriekor har som målsetting å synge de større kirkemusikalske verkene for solister, kor og orkester. Koret, som er tilknyttet Hof kirke i Åsnes kommune, består av sangere fra Kongsvingerregionen og Elverum. 

Koret har på den korte tiden siden oppstarten allerede gjort Bachs Johannespasjon og Händels Messias. Kantor i Hof kirke, Ole Karsten Sundlisæter, er korets initiativtaker og faste dirigent.