Det er en erfaren gjeng fra revy og teater som står bak oppsetningen av «Der fikk du!» på Gruetunet i mai. Medvirkende er Belinda Mellum, Hanne Frysjøenden, Kai Høgberg, Rune Grenberg, Heiki Noer-Johansen, Øyvind Aafloen Henriksen og Sten Bjørge Skaslien Hansrud. Sistnevnte står for regien sammen med Øyvind Aafloen Henriksen, og stykket er oversatt fra svensk av Bjørn Asle Tollan.

- Dette er en bondekomedie som er hentet fra Sverige, og handler om to brødre som eier en gård. Han ene er litt forsiktig og rolig, mens den andre driver med litt ymse forretninger. Han har sittet inne litt fordi han har drevet med snuskete ting, men er nå ute igjen og fortsetter med snusk, sier Skaslien Hansrud.

Den litt mer skikkelige broren på gården prøver å tjene penger på litt andre måter, blant annet på utleie av et hønsehus til feriegjester. Så starter forviklingene.

- En farse er det kanskje ikke, men veldig beslektet. Det blir tempo, forvirringer og forviklinger, sier han.

Ikke første gang på tunet

For fem år siden satte han opp «Krig og kusma» på Gruetunet, og stedet er flott for slike oppsetninger. Forestillingen spilles inne på dansebana, så dersom værgudene skulle slå seg vrange vil publikum fortsatt være like tørre når de kommer hjem.

- Vi erfarte det sist at selv om dansebana er stor blir det veldig intimt og trivelig likevell. Dette blir en veldig fint plass å spille forestilling på igjen, sier Skaslien Hansrud.

Premieren er lørdag 18. mai klokka 19.00. Videre blir det forestillinger til samme tid 19., 22., 23. og 24. mai.