• NYTT VERTSKAP: Per Gundersen og Magda Nawrocka jobber i Skogen Restaurant som snart åpner i det som tidligere het Dæsbekken Villmarkssenter. Uteområdet skal brukes til blant annet store konserter.
  • STOR BAR: Per Gundersen kan friste med den største baren i Åsnes, og ser frem til konserter på området utenfor Skogen Restaurant.

Lars Håkon Blostrupmoen har store planer for Skogen (tidligere Dæsbekken) på Åsnes Finnskog. Blostrupmoen uttalte i forrige uke til SolørRadioen at han ønsker å trekke artister som Bruce Springsteen til Trestokkfestivalen her i 2018. Nå er planleggingen for alvor i gang.

For å trekke store verdensartister til Åsnes Finnskog må det rigges opp et stort sceneområde, og fasilitetene må dokumenteres. Ellers vil det være umulig å trekke verdensstjernene til Åsnes.

- Derfor setter vi opp en stor konsert lørdag 6. mai på Skogen. Her vil Mika Vandborg ta med seg bandet sitt Electric Guitars for å spille. Det blir rock og sceneshow som du aldri har sett på skogen før, lover Blostrupmoen.

3.000 billetter!

Det vil bli lagt ut 3.000 billetter til konserten, og planene for å forberede konsertområde er allerede i gang. Fiskedammen skal fjernes, og vegetasjon skal fjernes.

- Er ikke 3.000 billetter litt ambisiøst for et band få i Solør har et forhold til?

- Det er ambisiøse vi er. I Danmark er Electric Guitars meget kjent. I Norge er det ikke så mange som har hørt om dem. Dette blir et sceneshow folk aldri har sett maken til på skogen, sier Blostrupmoen.

Han trenger rett og slett lokalbefolkningens hjelp for å få dokumentert rammen rundt konserten, og gjenskape det folkelivet han ønsker å lage. Dette skal så brukes opp mot managementet til verdensartister som Bruce Springsteen.

- Mika har allerede vært i USA og snakket med noen management. Vi må dokumentere hva vi gjør. Da ingen artister har hørt om stedet må vi vise hva vi kan få til på skogen. Her utfordrer vi lokalbefolkningen til å hjelpe til, smiler Blostrupmoen.

Noen har latt seg forundre over ambisjonene om å trekke artister som Bruce Springsteen til Finnskogen. Blostrupmoen mener ramme alvor.

- Klart det er mulig å få til det. Skogen er et fantastisk sted, og vi skal klare å lage en helt magisk ramme her, sier Blostrupmoen.

Se bandet som skal varme opp verdensartistene her: