• PRIMUS MOTOR: Nancy Hamza (t.v.) og Joseph Gillen.

Som andre aktør i Norge er Åsnes Svømmehall og Klubben tidlig ute med et helt nytt treningskonsept: å svømme som ei havfrue.

- Dette er en treningsform som har spredd seg raskt i Europa. Det er kun Polarbadet i Bardufoss som har gjort det før oss i Norge, forteller Nancy Hamza, leder i Åsnes Svømmehall. 

Med seg har hun Joseph Gillen og Amalie Beck som fungerer som henholdsvis instruktør og hovedhavfrue i sommer. Planen er nemlig å innta Glomma når NRKs Sommertog kjører Solørbana, 20. juli. 

Bra for rompa

- Det er veldig god trening. Samtidig er det veldig godt for å øke kunnskapen om barns svømmedyktighet. Det fungerer som en motivasjon for å lære seg å svømme. I tillegg er det veldig bra for muskulatur, mage og rompe, forteller Gillen, som legger til at dette er en populær treningsform for både voksne og barn.  

Permanent tilbud

Hamza forteller at det blir et introduksjonskurs i forbindelse med at sommertoget stopper på Flisa stasjon, men at planen å få på plass et permanent kurstilbud fra september. I første omgang er det åpent for alle fra 8 år og oppover, med noen krav om å svømmedyktighet. Drakter er handla inn. 

- Du kan også svømme som ei havfrue i svømmehallens åpningstider. Vi har drakter til utlån eller salg, sier Gillen.

Informasjon om hva som skjer når havfolket inntar Glomma eller påmelding, får du på Åsnes Svømmehalls hjemmesider eller ved å kontakte Hamza.