• IVRIG: Nora Hanstad var ivrig fra start, men hadde tid til å stoppe for et bilde.
  • TØFF BAKKE: Etter å ha klatret opp i løypas høyeste punkt var det greit med en liten pause.

For første gang på tre år kunne de unge og håpefulle skiløperene i Våler kommune endelig gå renn igjen på de preparerte løypene i Våler sentrum.

Med snømangel i lysløypene på Fæssa og Haslemoen måtte arrangøren tenke kreativt, og da passet det bra at det var produsert kunstsnø nok til å lage en utfordrende løype for de 35 som møtte opp onsdag kveld.

For de mest observante har det i februar stått en snøkanon som bokstavelig talt har jobbet som spreng på nordsiden av idrettsanlegget i Våler. Med nok snø til å lage en løype på 650 meter rundt Vaaler stadion, gjør det ingenting at vårens varme grep spiller skientusiastene et puss. 

I alderen fire til seksten år stiller løperne i hver sine aldersklasser. De yngste klarte seg med en runde, mens de eldste måtte gå tre runder og snaut to kilometer før de var i mål. 

Gode forhold

Traseen gikk rundt de to fotballbanene, og det var en kupert og bred løype hvor de eldste, som gikk noe fortere kunne passere de som ikke var i konkurransemodus denne kvelden. Det var laget klassiske spor, og for som ville gå fristil kunne gjøre det.

Våler-ordfører Lise Berger Svenkerud er veldig fornøyd med opplegget: 

- Det er første gang på tre år vi klarer å få til et skirenn i sentrum og det er skikkelig moro. Det er litt smalere spor enn vanlig, og det går veldig fort i passeringene så jeg holder litt pusen innimellom, sier Svenkerud med et glimt i øyet. 

Etter rennet var det varm saft til deltakerne og vaffel i kiosken for de som trengte litt ekstra påfyll.

Dette var sesongens siste renn, og det blir skifest onsdag 5. april på ungdomsskolen i Våler. Her blir det premieutdeling og noe å bite i for de unge og spreke.