Skravlekoppen symboliserer at du har lyst til å skravle. Åsnes kommune er én av landets skravlekoppkommuner, og konseptet ble lansert i Åsnes i forbindelse med folkehelseuka som var i april. Det er artisten Venke Knutson som står bak konseptet Skravlekopp.

- Det er veldig hyggelig å gå på kafé eller spise sammen, men det er ikke alle som har noen å gjøre det med. Vi må bare innrømme at det ikke er alle vi møter som har noen å dele en fredagskaffe med eller en kino med for eksempel. Jeg tenkte da at dette MÅ vi gjøre noe med! Etter flere forsøk, endte det opp med Skravlekopp. Det er selvsagt helt ok om du vil sitte alene, men for de som vil ha noen å prate med så er Skravlekopp signalet du kan bruke, sa Venke Knutson da Åsnes ble landets 3. skravlekoppkommune i april.

Finnes flere steder

Skravlekoppene finner du i Åsnes hos Delina’s Café & Lunsj, Åsnes Folkebibliotek og kantina på Åsnes sykehjem. Drikker du kaffe i en skravlekopp viser du at du gjerne vil skravle med andre.

- Tilbakemeldingene går på at mange bruker skravlekoppene. Shaka Wan Jamal hos Delina’s Café & Lunsj bruker koppene selv, og sier det er mange som vil prate med han. Også mange av gjestene bruker skravlekopper, og det gjør kafébesøket litt triveligere for mange, sier Hanne Briskerud i Åsnes kommune.

Under Høstfesten skal hun og flere til fra kommunen stå på stand ved Flisa Stormarked og dele ut kaffe fra skravlekoppene. Med det håper de at enda flere skal bli kjent med hva skravlekoppen står for.

- Vi ønsker et raust og inkluderende samfunn i Åsnes. Vi mennesker er jo flokkdyr, men så hender det at noen opplever det å falle utenfor flokken sin. Med skravlekoppen ønsker vi å forebygge utenforskap og et folkehelseproblem, som er ensomhet, sier Liv Brekka, som er Folkehelsekoordinator i Åsnes.