• SAMARBEID: Jan Skulstad og Kari-Anne Nymoen i Silobutikken trekker Valtra-samarbeidet til seg.

Håkon Bjerke har 13 års erfaring med Valtra-traktorer, og dekker hele Østerdalen og Glåmdalsregionen fra sitt nye salgskontor ved Fiskå Mølle Flisa. Bjerke jobber for Akershus Traktor som forhandler Valtra, og selskapet har nå et spennende samarbeid på gang med Fiskå Mølle Flisa.

- Hovedkontoret til Akershus Traktor ligger på Jessheim, og de har en filial på Hamar. Her fra Flisa skal salg i hele Østerdalen og Glåmdalsregionen betjenes. Det er et stort distrikt, og det blir mange dager på farten. Jeg regner med at det blir et par kontordager i uka her på silo’n i tillegg til fartingen ute, sier Håkon Bjerke.

Et par Valtra-traktorer er allerede på plass ved silo’n, og her blir det også mulig å kjøpe rekvisita og slitedeler til Valtra. Kjetil Aandstad er daglig leder ved Fiskå Mølle Flisa, og ser svært positivt på samarbeidet med Akershus Traktor.

- Mange er innom silobutikken vår fra før, og kanskje kommer det enda flere innom nå som Valtra forhandles gjennom salgskontoret her hos oss. Det blir et fint supplement til driften, og vi utvider utvalget i butikken noe. Samarbeidet er positivt for begge, sier Aandstad.

Hver sine eiere

Når det er sagt skal Akershus Traktor og Fiskå Mølle Flisa drive hver sin butikk, og det er ikke noen eierinteresser på tvers av selskapene. 

Konkurransen i traktormarkedet er hard. De fire største aktørene er Felleskjøpet, Eikmaskin, A-K Maskin og Akershus Traktor. Bjerke mener naturlig nok at Valtra har en del kvaliteter som de andre merkene ikke har.

- Valtra er en traktor som egner seg godt til den bruken en god del gardbrukere i Solør har. Traktoren er godt egnet både til jord- og skogbruk, og vi mener selvsagt at vi har den beste servicen, sier Bjerke.

Egen servicebil

Akershus Traktor har servicebiler stasjonert på Roverud, Jømna og Elverum som kan rykke ut på kort varsel dersom noe skulle skje for traktoreierne.

- I tillegg har vi store verksteder på Jessheim og Hamar som kan gjøre større jobber, sier Bjerke.

I 2017 var Valtra det mest solgte traktormerket i Norge, og pr. juli 2018 er det kun John Deere som har solgt flere traktorer enn Valtra i landet. I Solør har andelen Valtra-traktorer alltid vært stor.

De ansatte som betjener silobutikken ser også positivt på samarbeidet, og tror salg av Valtra traktorer fra Flisa kan bidra til økt trafikk i butikken.