Av de rundt 60 medlemmene i Elverum Mannskor er det tre som kommer fra Solør. Erik Fleischer er én av de tre solungene, og i tillegg sitter han som leder i Fellesrådet i Våler. Derfor er det ekstra stas å ta med koret hjem.

- Det blir veldig artig å ønske naboene i nord velkommen til den nye fine kirka vår. Organist Andrey Mirgorodskiy skal også spille to stykker på orgel, og han skal også akkompagnere koret på piano, sier Fleischer.

Jan Eirik Krey er leder i Elverum Mannskor, og mener det er på høy tid at koret tar turen til Våler igjen. De var her sist i 1992. Det er mange i koret som har ønsket å få oppleve den nye kirka.

120-årsjubileum

- Kirka er godt kjent for akustikken, og vi ser virkelig frem til å ta i bruk denne. Mannskoret er 120 år i november, og skal på mange konserter i vårt jubileumsår. Dette blir nok ett av mange høydepunkt, sier Krey.

I vårkonserten blir det alt fra yrende svenske vårsanger som passer til årstiden, til nasjonalromantiske klassikere og andre svisker.

- 60 korsangere blir vi nok ikke på torsdag, men kanskje tett oppunder. Det blir også rom for et par-tre allsanger, sier Krey.

Det er plass til 350 publikummere i nye Våler kirke, og billetter til konserten vil bli solgt ved inngang. Elverum Mannskor ønsker alle hjertelig velkommen.