I forrige uke startet det nye treningstilbudet for seniorer opp i Grue. Tilbudet er resultat av et samarbeid mellom kommunen, Eldrerådet og Grue Pensjonistforeningen. Med midler fra fylket skal de samle seniorene til en sosial og aktiv møteplass.

23 seniorer møtte opp tirsdag på Skolen Treningssenter, og 10 seniorer møtte opp på Gym i Gata. Det er prosjektleder Anne Berit Gullikstad svært fornøyd med.

- Alle var veldig fornøyde, og det var såpass mange at vi må legge til rette for veiledet gruppe også på torsdager på Skolen Treningssenter også. Vi trenger da noe mer hjelp av ressurspersoner, så det jobbes med å rekruttere flere som kan være med å koordinere og veilede. Vi har 5 pluss meg nå, men trenger et par til, sier Gullikstad.

Får hjelp til å komme i gang

Litt av greia med opplegget er nemlig at seniorene skal få hjelp til å komme i gang. Med kyndig veiledning skal det bli enklere å trene, og seniorene skal da også kunne bruke apparatene alene utenom de oppsatte veiledningstimene.

- Vi er fornøyd med at 33 har meldt seg på så langt, men det er selvsagt plass til flere, sier Gullikstad.

Prosjektet er satt i gang som en pilot med midler fra Hedmark fylkeskommune. Målet er at den aktive møteplassen for seniorer i Grue skal gå av seg selv etter hvert.

- Dette handler om å stimulere til at folk tar gode valg og aktiviserer seg fysisk. Når våren kommer legges det også opp til toppturer i tillegg til treningen på treningssenter, sier Gullikstad.