• ÅRLIG KURS: I St. Hans helga arrangerer Kalle Husebæk og Senior MC Førerutvikling kurs på Vålerbanen.

Senior MC Førerutvikling ligger under Senior MC avd. Øst. Senior MC Norge er en av Norges største MC klubber. I avd. Øst er 1.297 medlemmer, 42 av disse har status som instruktører i Førerutviklinga.

- Her vil jeg si du treffer det beste Norge har å by på av førerutviklingsinstruktører! Det er utrolig moro å jobbe med en så dedikert og dyktig gjeng, forteller Kalle Husebæk. 

Kalle Husebæk har de siste 6 år hatt ansvaret for all aktivitet Senior MC Førerutvikling har på Vålerbanen. 

- Vi arrangerer kurs årlig her St. Hans helga, kurset går over 2 dager og har blitt en tradisjon for mange av våre deltakere. St Hans helga var det 85 betalende deltagere og 25 instruktører i sving på Vålerbanen. Lørdag morgen startet vi med det som kjøretekniske øvelser, som bremsing/nødbrems i hastigheter fra 40 til 90, unnamanøver og kjeglekjøring (serpentiner). Dette er de første modulene man er igjennom før vi bygger på med «sporvalg» på banen som også innbefatter blikkbruk, svingteknikk (det vil si det er flere arbeidsoppgaver, som for eksempel blikkbruk som går igjen i flere moduler/øvelser våre deltakere skal igjennom). Deltakerne blir delt i 4 grupper ut i fra ferdigheter/tidligere erfaring med for eksempel slike kurs hos oss eller andre. Dette gjør at vi instruktørene jobber med grupper på 10 til 20 pers med forholdsvis likt ferdighetsnivå, forklarer Husebæk. 

Husebæk kaller «Førerutviklingskurset» et trafikksikkerhetstiltak. 

- Om Mjøsa rundt kaller seg “Vårens vakreste eventyr” tør jeg påstå at vårt kurs på Vålerbanen kanskje er sommerens viktigste eventyr. En utrolig sosial helg der mange velger å bo på banen, men fremfor alt utrolig lærerikt og viktig! Dette er i bunn og grunn et trafikksikkerhetstiltak. Vårt mål er at uansett hvor du står på kunnskapsstigen, høyt eller lavt, skal vi hjelpe deg ett eller flere trinn oppover.  Kurset vårt passer for alle aldre, alle typer sykler og alle nivåer av erfaring. Blant instruktørene finner du personer med masse forskjellig bakgrunn, her finner du kjørelærere, roadracing-førere, utrykningsførere og masse, masse mer. Felles for oss alle er at vi har et brennende engasjement for det vi driver med, fortsetter han. 

Tore Andersen er leder i Senior MC Norge avd øst.

- Når du møter opp her har du allerede innrømmet overfor deg selv at du aldri er utlært. Det er alltid noe nytt å lære, eller repetere for perfeksjon. Etter min mening er det du lærer her en viktig påbygging av kompetanse for deg som fører. Modulene er lagt opp slik at de bygger videre fra forrige modul og det er en systematikk i rekkefølgen på oppgavene. Enten du kjører på små landeveier eller i tett bytrafikk så er det en stor fordel å ha motorikken inne, forteller Andersen.

Som i så mange tilfeller, er det ei dame «som står bak». 

- Jeg havnet inn i det «gode selskap» i 2007 etter å ha truffet min bedre halvdel, Marianne, på Tyrigrava. Tyrigrava et stort samlingspunkt for motorsyklister fra hele Østlandet hver onsdag sommeren igjennom. Hun hadde tatt kurs med Senior MC Førerutvikling og ba meg med. Etter en sesong som deltager hadde jeg utviklet meg godt som fører og jeg hjalp til med litt der jeg kunne. Våren 2008 var jeg på instruktørkurs og ballen begynte å rulle, avslutter Husebæk.