Brødrene Smedstuen i Våler er en bedrift som har lange tradisjoner, og som har mange ulike virksomheter samlet under samme tak. Verkstedet i Meca-kjeden og bensinstasjonen i Shell-kjeden er de best kjent for, men for noen uker siden åpnet de også opp et selvvaskeanlegg.

- Vi har investert i to selvvaskeplasser. Her kan de som ikke ønsker å vaske bilen i vår masskinvaskehall gjøre jobben sjøl, og det er selvsagt en del rimeligere da, sier Jan Smedstuen.

I tillegg til lavere pris er det også mulig å låne støvsuger og gjøre en jobb innvendig. Smedstuen er ikke redd for at selvvaskeanlegget skal ta kunder fra maskinvasken.

- Nei, det er vi egentlig ikke redd for. Dette er et litt annet tilbud, og gjerne de som vil bruke litt tid på bilen sin. I maskinvasken er det gjerne de som vil kjapt ut på vegen igjen, sier Smedstuen.

Tilbakemeldingene så langt har vært bra, men klart da minusgradene kryper på er det færre som vasker bilen sin.

Roligere når det er kaldt

- Folk flest vasker ikke i mange minusgrader, men selvvasken er innendørs og folk fryser ikke mens de gjør jobben her. Folk kan bruke enten gavekort som de kjøper inne eller betale direkte i selvvaskehallen, sier Smedstuen.

Nå ser han og de andre ansatte frem til en rolig juletid. På verkstedet har de allerede merket godt at jula nærmer seg, og trafikken har gått en del ned som vanlig i desember.

- Men vi kjører redningsbil for NAF og vet aldri når vi må rykke ut. Om noen ringer klokka 20.00 på julaften er det bare å rykke ut. Vi dekker området mellom Grinder og Elverum med vår NAF-redningstjeneste, sier Smedstuen.