• SPILLER SAMMEN: Linda Mohn (til venstre) og Emma Mohn er å finne på aldershjemmet i Hof-Åsa.
  • TULLSTUGAN: Åsa grendehus er arenaen hvor Åsagata tull og ball spilles. Premieren er fredag 3. februar.

For tredje året på rad settes det opp revy på Åsa grendehus i Hof-Åsa. Åsagata tull og ball har blitt populært både for lokalbefolkningen og folk utabigdsifrå. Faktisk selger de flere billetter enn det bor folk i grenda!

- Billettsalget går veldig bra, og vi tror det er hele opplegget med fest og teater i ett som trekker en del. Det slår an både lokalt og for de som har litt reiseveg. Mange av de som kommer aner vi ikke hvem er, og det kommer gjerne folk helt fra Hernes og Kongsvinger hit for å se revyen vår, sier Rita Sørlie.

Revyen har bygd seg opp gjennom de tre årene gjengen har holdt på, og Kjell Korbøl startet med manuset til årets revy i fjor sommer. I desember startet gjengen å øve, og nå er de snart klare for premiere.

- Vi er ikke helt sikre på hvor mange som bor i Hof-Åsa, men anslår rundt 400. At vi trolig selger ut alle 450 billettene til denne revyen er kjempemorsomt, sier Sørlie.

Stort sett inne i år

Årets revy handler om Egon og Krestian som bor på aldershjem i Hof-Åsa. Revygjengen tar seg også en liten tur ut i Åsagata, men for det meste holder de seg på hjemmet i år.

- Selv om det nesten tvers igjennom er en lokal revy er det fullt mulig å forstå innholdet for andre også. Vi kjører snill humor, og ingen blir driti ut. Underbuksehumor har vi heller ikke, sier Sørlie.

Men noe særlig alvor blir det ikke rom for i revyen.

- Nei, det er stort sett bare tull og ball, ler Sørlie.

De som ennå ikke har kjøpt billetter begynner å få det travelt. Kun noen titalls billetter er igjen til søndagens forestilling, og billetter kan reserveres hos Rita Sørlie.