• PEDALSTEEL: Krister Skadsdammen fra Roverud skal spille pedalsteel i Spelloppmaker.
  • ELEKTRISK GITAR: Mats Raknerud fra Ørje i Indre
    Østfold skal spille elektrisk gitar.
  • BASS: Oliver Bråten fra Våler skal spille bass. Han har blant annet parodiert bandet på revy tidligere.

Det kunne virke dramatisk da halve Spelloppmaker bestemte seg for å legge instrumentene på hylla i fjor. Årsaken var familieforøkelse for ett av medlemmene, og at tiden ikke strakk til for alle tre.

- Oppsigelsen fra de tre kom kanskje litt overraskende på oss, men vi aksepterer fullt ut at de vil bruke mer tid med familien. Vi samarbeider fortsatt veldig bra, og ved behov kommer de til å steppe inn på spillejobber hvor ikke hele bandet kan stille. Slik sett har vi kommet veldig bra ut av dette, sier Henrik Berg Enger, som er vokalist i bandet.

Etter utmeldelsene var det Sindre Kløften, Vidar Karlsen Kolbu og Henrik Berg Enger som ble igjen. De bestemte seg for å bruke god tid på å finne de nye medlemmene, og i påsken ble det annonsert hvem som skulle erstatte Espen og Martin Savolainen, og Auden Senderud.

- Vi bestemte oss for å kjøre en audition, og oppfordret musikere til å melde seg på. Det var 12 personer som meldte seg på, og nivået var bra. De 12 kom fra mange steder på Østlandet, og det var morsomt, sier Henrik.

Oliver Bråten er den eneste lokale av de nye i bandet, og var den eneste lokale på audition. Han spiller bass og er fra Våler. De to andre er Mats Raknerud på elektrisk gitar, og Krister Skadsdammen på pedalsteel. Raknerud er fra Ørje (!) og Skadsdammen fra Roverud.

- Den første jobben med ny besetning blir på Vinstra 21. april. Her vil riktig nok Auden være vikar for Skadsdammen som er opptatt, sier Berg Enger.

Han er glad for at det nye bandet omsider er på plass, og at de kan fokusere på musikk og spillejobber igjen. Utover 2018 har de flere jobber på gang, og flere er på veg inn. Gjennom deres management, Skogen Joy, jobbes det aktivt med å skaffe spillejobber. Særlig utenfor Solør og Hedmark.

- I Solør har vi satt en maksgrense på hvor mange spillejobber vi vil ha. Vi er redde for å spille så mye at folk ikke kommer, sier Berg Enger.

Av jobber utover året skal bandet spille blant annet på Vinstra, Kynna, Trestokkfestivalen, Engerdalsdagene og Kongsfesten.

- I tillegg har vi ny musikk på gang, og slipper en singel så raskt det lar seg gjøre. Det er viktig å holde trykket oppe slik at folk ser oss, sier Berg Enger.

Han synes Spelloppmaker har kommet godt ut av situasjonen hvor halve bandet sluttet. De har fått inn tre nye dyktige musikere, og tillegg har de «vikarer» å spille på fra det gamle bandet om det skulle knipe.