• BLI MED: Styremedlem i Team Solør Ski, Birgit Judin sier det er plass til flere i Solør Ski Ung.

Team Solør Ski har skapt skiglede og rekruttering av skiglade solunger siden oppstart i 2004, et skisamarbeid mellom Grue IL, Kjellmyra IL og Vaaler IF.

Og nå satser de videre; Nå starter de opp Solør Ski Ung - et eget tilbud for barn fra og med 11 år.

Dette skal fylle et tomrom – mellom gruppa for de aller minste og de aller største, forteller styremedlem Birgit Judin.

– Dette er et etterlengtet og ønsket tilbud. Vi har veldig mange med av de aller minste og vi har vært en god kjerne av de eldre, som nå har blitt 15-17 år. Da blir det for enkelt å følge med den minste gruppa og kanskje for vanskelig å følge med de store, hvor det er høyt nivå med hardere treninger og de går veldig fort. Ved å starte opp Solør Ski Ung tar vi vare på alle aldersgrupper, sier hun. 

– mye moro og mye energi

Gruppa er allerede i gang med treninger, som leder av trener og skiløper Per Magnus Midtli, og på en av treningene av hele 17 barn med i Solør Ski Ung. I tillegg er også Åsnes skiskytterlag med på treningene.

– Jeg ser så positivt på dette. Det er så artig å se denne gjengen som sprudler av energi. Det at skiskytterlaget også er med, gjør at vi blir en større gjeng som drar nytte av hverandre.

Og Judin sier det er plass til flere.

– Det er ikke for seint å bli med, så det er bare å bli med. Vi har treninger hver torsdag fra 17:30-19:00, og noen helgesamlinger. Jeg gleder meg til å se alle i Team Ski Solør i denne sesongen i både lysløype-skirenn og, ikke minst, Sjusjø-cuprenn i 2020.