De siste par årene har Eskild Vika Amundsen tatt på seg mange små og store foto- og videooppdrag i Solør. Drømmen er å kunne leve av foto og digital markedsføring, og denne uka kommer han et langt skritt nærmere drømmen når han etablerer seg i faste lokaler på Flisa sammen med Adrian Fjeld.

- Vi skal leie lokaler i 2. etasje hvor Solør Næringshage har hatt lokaler til nå. Her skal vi leie to kontorer, og får tilgang på fellesarealene i bygget. Målet er at dette skal bli mediahuben på Flisa, sier Eskild Vika Amundsen.

Den siste tiden har han jobbet mye sammen med Tagyourshoes, og han var også hovedfotograf da Åsnes kommune satte opp Skjoldmøyaspelet på Nedre Kjølen. Bryllupsfotografering har det også blitt mye av de siste par årene.

Bistår lokale bedrifter

- Jeg har jo hatt en drøm rundt foto og video, og med egne lokaler på Flisa får jeg videreført den drømmen. Her skal vi drive med foto, video, podcast, Facebook-annonsering også videre. Digital markedsføring er viktig for næringslivet, og vi bistår gjerne med å få lokale bedrifter i gang, sier Vika Amundsen.

Han blir daglig leder i virksomheten, og vil ha det som sin hovedgeskjeft i tiden som kommer. Adrian Fjeld skal også være med på laget. Å få Eskild som sjef tror han går veldig fint.

- Vi kommer da godt overens nå, så dette skal nok gå veldig bra. Jeg tror markedet er veldig åpent for digital markedsføring i Solør. Ikke så mange av de lokale bedriftene har hengt seg på dette ennå, sier Fjeld.

De to er i stor grad selvlært, men samarbeider tett med andre fotografer i området. Bakgrunnen deres er innen data og elektronikk. Lokalene i Negardssvingen tar de i bruk 15. oktober.