Kirkenær Farmpower Weekend arrangeres av Traktorcross.no på Nøkkelberget travbane. I år så faller arrangementet på lørdag 15. og søndag 16. juni.

- Det kommer folk fra hele Norge, fra langt oppi Trøndelag til folk sør for Jæren. Det som er litt ekstra gøy i år er at vi har fått i gang Norgescupen igjen sier Ole Mathias Rønaasen.

Det er en del kriterier for å delta på Farmpower Weekend. Rønaasen anbefaler ikke noen som har en traktor å bare delta uten at de vet hva de melder seg på.

- Men i de aller fleste klasser kan du delta med en vanlig traktor, i tillegg til at vi kjører både sport og mer modifiserte klasser. Vi har valgt å ta bort veterandelen fra dette arrangementer. Så vil vi heller ha et eget arrangement for veterantraktorene ut på sommeren, forteller Rønaasen.

PLASS TIL FLERE EN 2.000 TILSKUERE

Etter at Farmpower Weekend flyttet til Nøkkelberget travbane har det blitt mer plass til tilskuere, i år er det plass til over 2.000. 

- Vi har fått til å lage en super fin bane, som mange sier står i stil med mange baner rundt om i Europa, sier Rønaasen.

Det er en startkontigent for å kjøre, det går mest på at de som deltar skal bli dekket av forsikring. Det er også inngangspris, men Rønaasen forteller at det er verdt å oppleve.

- I år jobber vi med å få hit litt flere traktorene som er bygd for å drive med traktorpulling. Det er først og fremst til hensyn for publikum, så det vi viser frem skal være spektakulært. I fjor var det rundt 1.000 som så på, og i år håper vi på hvert fall det dobbelte.