Festene på Gruetunet er tilbake for fullt, og med langt over 1.000 besøkende de siste årene blir det fest også i år. Picazzo står på scenen som tidligere år, og med seg i år har de også 5'Lights fra Kongsvinger.

- Opplegget blir i stor grad som tidligere år, men i år skal vi bruke begge scenene inne i dansepaviljongen. Det er nemlig en scene i hver ende av bygget, men tidligere har den andre siden hatt sitteplasser. Nå garanterer vi en tørr fest for alle som tar turen, sier Tommy Michaelsen i Picazzo.

Tryggere ved regnvær

Scenen inne i dansepaviljongen blir brukt til fordel for uteamfiet som er lite innbydende dersom det skulle regne.

- 5'Lights er veldig flinke, og har hatt en del spillejobber lokalt blant annet gjennom Grue Bygdeungdomslag. Vi gleder oss til å spille sammen med dem, sier Michaelsen.

At festene på Gruetunet er tilbake for fullt er det liten tvil om. Michaelsen håper at det kan bli enda flere fester, og at folk vil engasjere seg i driften på tunet.

- Før var det mange fester i året, og jeg synes ikke én fest i året på Gruetunet er nok. Men vi trenger flere unge folk som kan engasjere seg i driften skal vi få til det. Får vi med oss flere skal vi nok klare å få Gruetunet opp å gå igjen som det var før i tiden, sier Michaelsen.