I dag bor Erika Jonsson i Gävle, men hun kommer fra Kil i Värmland. Da hun i 2014 ga ut «Sången om Värmland» som handler om hjemlengsel til hjembygda tok det fullstendig av.

- Helt vilt! Nå nærmer sangen seg 6 millioner streams på Spotify. Jeg hadde alltid et ønske om å slå gjennom med musikken, men hadde aldri trodd det skulle skje gjennom en låt som handlet om hjemlengsel, sier Erika Jonsson.

Startet som 12-åring

Hun startet å synge for alvor da hun var 12 år. Da fikk hun lov å bli med moren sin på puben i Kil. Her sang hun karaoke, og fikk smaken på musikken. Etter dette deltok hun på en del lokale konkurranser, og fant sin stil. Fra puben i Kil fant hun inspirasjon til den musikeren hun er i dag.

- Med «Sången om Värmland» nådde jeg ut til så veldig mange, og det er jeg veldig glad for. At låta skulle bli tatt så godt i mot i Norge hadde jeg heller aldri trodd. Jeg elsker Norge, og har hatt en stor kjærlighet til landet helt siden jeg var liten. Å være i Norge føles som å være hjemme, sier Jonsson.

Har spilt i Solør før

Det er ikke første gang Jonsson spiller i Solør. I fjor spilte hun nemlig i et bryllup på Kirkenær! Erika spiller både for små og store forsamlinger. Mange spillejobber har det blitt i de svenske folkeparkene de siste årene. På SolørMart’n spiller hun fredag, og deler scene med Contrazt. Jonsson kan så mye mer enn «Sången om Värmland», og jobber for tiden med en ny plate som slippes i september.

- Mange kjenner meg gjennom sang på svensk og med dialekt, men denne plata blir på engelsk. Den viser en annen side av meg, og kanskje litt mer hvordan det er å høre på meg live, sier Jonsson.

De siste fire årene har hun hatt 300 opptredener i Norge og Sverige. Etter spillejobben på SolørMart’n går turen videre til Göteborg lørdag. 5. juli spiller hun på Lillehammer, og 6. juli på Countryfestivalen på Vinstra.

Bandet til Jonsson består av Crippe Johansson på elgitar, John Östblom på bass og Leo Kinell på trommer.