For 39. gang arrangeres Kirkens Julemesse i Våler Kommunelokale fra torsdag 30. november til lørdag 2. desember. Nok en gang har dugnadsgjengen på 25 personer stått på et helt år for å selge julekaker og juleting, og inntektene går til gode formål i bygda.

Da vi var innom var det pynting av de populære pepperkakene som sto på programmet, og salget av nettopp disse har blant annet sørget for at alle tre kirkene i Våler har fått nye salmebøker for 25.000 kroner i år.

- Det ble samlet inn 115.000 kroner under Kirkens Julemesse i fjor. Riktig nok går det en del ut igjen til materialer og andre kostnader, men vi har en netto på rundt halvparten. I tillegg til salmebøker bidrar vi med penger til konfirmantene og lørdagsklubben i Våler, sier Eva Risberg, som er leder for Kirkens Julemesse.

Hun leder den populære messa for andre gang, men mange av de som er med har vært det i en årrekke. For eksempel Randi Lerudsmoen som snart blir 87 år. Hun har vært med helt siden starten i 1979.

Populært gratislotteri

Selv om det selges mye under Kirkens Julemesse legges det også opp til et gratislotteri i år, og Risberg håper mange blir med på dette.

- Alle som kommer innom kan skrive seg opp å være med i trekningen av at weekendopphold for to personer på Venabu Fjellhotell. Det er en premie som mange har lyst på, og det er altså gratis å være med i denne konkurransen. I fjor var det Ellen Dahler Holtet fra Våler som vant, sier Risberg.

Kirkens Julemesse har åpent fra klokka 11.00 til 17.00 torsdag 30. november. Fredag fra 11.00 til 19.00, og lørdag fra klokka 11.00 til 16.00. Hovedtrekningen skjer klokka 16.00 lørdag.