• FRA HELE FYLKET: Deltakerne i mesterskapet kommer fra kommunene i Nord-Østerdal i nord, og til Eidskog i sør.
  • BRA TEKNISK: I hallen er det satt opp skjermer som folk kan følge med på resultatene løpende, og det er også mulig å se dette bildet via sending på Internett.

Hedmark er et langstrakt fylke, og det er mange skyttere i Eidskog og Nord-Østerdal. For å redusere reisevegen for disse er det bestemt at fylkesmesterskapet DFS 15 meter skal avholdes på Flisa i fire år.

Magne Ivar Mellem er én av ildsjelene i skyttermiljøet på Flisa, og har tilbragt utallige timer i skytterhallen under gamle Rema 1000 på Sundmoen. Han setter stor pris på at banen er arena for fylkesmesterskapet.

- Vi ligger vel ikke akkurat midt i Hedmark fylke, men nesten. Det har blitt tatt hensyn til de med lang reiseveg, og derfor er mesterskapet besluttet lagt hit i totalt fire år. Det hadde blitt veldig lang reiseveg for de nordfra om mesterskapet skulle vært i Eidskog, sier Mellem.

Største mulige stevne i hallen

Over 200 deltakere er med på årets fylkesstevne, og det er Åslia Skytterlag og Åsnes Skytterlag som står som arrangører av stevnet.

- Dette er det største stevnet vi har mulighet til å arrangere her i hallen, og klart det er positivt for miljøet at fylkesstevnet er lagt hit. Utestevnet på 100 og 200 meter er bestemt lagt til Rena og Åmot skytterlag er arrangør for dette, forteller Mellem.

Det tekniske i skytterhallen fungerer bra, og Mellem har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra de over 200 deltakeren så langt.

- Her er det satt ut skjermer rundt om kring så folk kan følge med løpende på resultatene. I tillegg sendes dette over nettet, slik at folk kan sitte hjemme å følge med. Det tekniske fungerer veldig bra, sier Mellem.

Han ser heller ikke bort fra at arrangementet gir noen lokale ringvirkninger til næringslivet på Flisa.