The Contenders har ikke spilt i romjula på Flisa siden hotellet som pleide å ligge på Stormarkedet ble lagt ned, men tok i år opp igjen tradisjonen og inviterte med seg bandet Sears Crossing, og Kjetil Maribo og Gunnar Fjeldseth for å "gjenskape litt av stemningen fra de elleville julefestene på Rådhuscafeéen fra tidlig 90-tall." 

- Det er ikke som før i tida, da fullsatt sal var oppunder 1000 mennesker på det gamle hotellet på Flisa. Mye har endra seg sida 90-tallet, forteller Arnfinn Tørrisen, gitarist i the Contenders og en av initiativtagerne til "Blått spetakkel i romjula".

Det var lagt opp til en romjulsfest både med musikk og mingling. Stolene foran scena på Rådhuskinoen var trukket inn til fordel for et dansegølv, mens det var mulig å sette seg i andre etasje for de som nyter musikk best sittende. Det var servering i foajeen med sitteplasser der, og åpent inn til Folkets Steakhouse med mulighet til å handle seg mat for de som ble sultne etterhvert. Arnfinn forteller at inspirasjonen kommer fra andre kulturhus hvor han har spilt og slike konsept har fungert godt. Det fungerte godt også i går, og de 264 betalende gjestene virka fornøyde med kveldens utforming og program.

OVERRASKENDE

Først ut var Gunnar Fjeldseth og Kjetil Maribo, som hadde med seg Odd Eirik Fleischer og Per Ivar Stræte fra The Contenders, for spille et utvalg mer eller mindre kjente blues, - soul og rockelåter fra tidligere tiår. Flere ble nok overraska over at Kjetil Maribo og Gunnar Fjeldseth hadde slått seg sammen, men Fjeldseth pumpa Hammondorgelets pedal til bluesmusikken som en proff og den overraskende duoen spilte godt sammen. 

- Kjetil veit jeg jo hvem er, og veit at han spiller mye rock'n'roll. Gunnar er jo kanskje mest kjent for dansebandmusikk, men han har jo også en fortid som bluesmusiker. Jeg har aldri hørt ham spille Hammondorgel før, men det låt tøft!, sier Arnfinn. 

Det skreiv publikum under på. Sjøl om arrangementet fikk en noe treig start til tross for deilige blåtoner og tøffe riff fra scena, fylte det seg plutselig opp foran scena når Maribo og Fjeldseth avslutta med Deep Purples "Black Night" og rockeføtter trampa i takt. 

Nesten ikke spilt i Solør

Bandet Sears Crossing var nummer to ut på scena, og leverte sakene sine til publikums mer og mindre vellykka pardans. Når dansegølvets terskel først var brutt, ble det i løpet av kvelden tilbakelagt mange kilometer foran scena. På et tidspunkt var det så fullt av dansende par at det ble hviska at det minte like mye om en moshpit som et dansegølv.

Sears Crossing har to album bak seg tidligere, og er for tida CD-singelaktuelle. Fredag kveld dro de i gang både nye og gamle låter, samt ei og anna coverlåt. Arnfinn trakterer elektrisk gitar også i det bandet, og forteller at de ikke har spilt så mye i Solør tidligere. 

- Vi spiller mye på festivaler og bluesklubber, året rundt, men ikke så mye herover. Vi er jo nesten fra Solør alle mann. 

I går fikk iallfall de oppmøtte oppleve bandet på hjemmebane, til fornøyelse. 

30-årsjubileum

The Contenders fikk avslutte kalaset. Bjørn Kulseth, Stein Kulseth, Odd Eirik Fleischer, Per Ivar Stræte, Audun Os, Kåre Rognsaa og Arnfinn fylte scena med blåsere og dansbare toner, og publikum fortsatte å svinge seg. The Contenders ga ut tre album rundt tidlig 90-tall, og til tross for popularitet og suksess ble det ikke så mye mer enn det. Nå fyller bandet 30 år i 2018, og håper på å å bruke jubileumsåret på å spille inn noen nye låter i studio og spille litt rundt omkring. Arnfinn forteller at de er fornøyde med oppmøte og gjennomføring av "Blått spetakkel". 

- Det er mye tradisjonell dansemusikk i Solør, og folk hører jo gjerne på andre ting. Da er det fint at kulturhuset byr på det, slik at folk får høre noe litt annet, sier han. 

Også Arnfinn syns det var godt å spille på hjemmebane. 

- Det er sjeldent jeg har så kort reiseveg!