Det er omlag ti år siden Orhan Dogan kjøpte La Cantina og døpte om stedet til Kaktus. Mye har skjedd siden den gang, og fra å ukependle fra Stockholm til Flisa har familien nå bestemt seg for å bo her.

Etter at Liverbirds Solør ble stående uten klubblokaler har et samarbeid om å opprette en sportsbar på Sundmoen blitt et nytt stort prosjekt, og mandag starter monteringen av møbler i det nye utestedet.

- De er bygget i utlandet og blir montert her fra mandag. Det vil ta rundt 20 dager, også satser vi på en åpning i januar eller februar. Datoen er ikke bestemt ennå, sier Orhan Dogan.

Slitasje på ti år

Men det er mer på gang fra den positive familien. Etter ti års drift på Kaktus er tiden inne for å gjøre opprustninger også her.

- Vi ønsker å bygge på litt slik at det blir flere sitteplasser, og vi trenger to doer for våre gjester. Møbler og inventar bærer preg av å ha blitt slitt gjennom disse ti årene, og derfor blir det en ganske stor oppussing vi skal gjøre til våren, sier Orhan.

Han håper å komme til enighet med kommune og gårdeier med planene han har, og tror det blir en helt annen hverdag både for kunder og de ansatte. Arkitekter er allerede satt på saken, og blant annet vil Kaktus få et større kjøkken.

Da Sportsbaren på Sundmoen står klar blir det ikke lenger arrangert fester på Kaktus, men tidvis er pågangen så stor at familien trenger mer plass også i denne restauranten.

- Men vi har igjen noen fester før den tid. Lørdag kveld er det Trubadur Bayer som skal sørge for musikken hos oss. Han har nesten blitt som en hustrubadur og regne, og var med oss helt siden tiden med Mona Lisa. Vi velger å kjøre gratis inngang på dette lørdag som en gave til våre kunder, sier Celal Dogan.